Τεράστια η φωτιά στην Καλαμπάκα: «Δίνουμε μάχη για να σωθεί το Ορθοβούνι», φωνάζει ο Δήμαρχος (video)


Τεράστια η φωτιά στην Καλαμπάκα: «Δίνουμε μάχη για να σωθεί το Ορθοβούνι», φωνάζει ο Δήμαρχος (video)


Διαφ.


Μάχη με τη φωτιά δίνουν, την Τετάρτη (26/06), οι πυροσβέστες αλλά και η Τοπική Αυτοδιοίκηση στο Ορθοβούνι Καλαμπάκας.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δήμαρχος Μετεώρων, Λευτέρης Αβραμόπουλος, τόνισε: «Από την πρώτη στιγμή είμαστε στο σημείο της μεγάλης δασικής πυρκαγιάς δίνοντας με τους άνδρες του Πυροσβεστικού Σώματος τη μάχη για να σωθεί το χωριό το Ορθοβούνι».

Ακόμα, ο ίδιος πρόσθεσε: «Προχωρήσαμε άμεσα σε εκκένωση του χωριού και ο Δήμος Μετεώρων με όλες τις δυνάμεις, μηχανήματα έργου και υδροφόρες, συνδράμει στο έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Έχω ζητήσει και από γειτονικούς δήμους, αλλά και την Περιφέρεια να συνδράμουν».

Δείτε επίσης: Συναγερμός στην Πυροσβεστική: Φωτιά σε αποθήκη κτηρίου στο Μοσχάτο

Υπενθυμίζεται ότι την κινητοποίηση της Πυροσβεστικής προκάλεσε νέα εστία φωτιάς – αυτή τη φορά στο Ορθοβούνι Καλαμπάκας. Μάλιστα, η πυρκαγιά μαίνεται σε δασική έκταση, πολύ κοντά σε σπίτια, γι' αυτό και εστάλη μήνυμα της Πολιτικής Προστασίας μέσω του 112 για εκκένωση της περιοχής και απομάκρυνση των κατοίκων προς την τοπική κοινότητα Τρυγόνας.

Επισημαίνεται ότι για την κατάσβεση της φωτιάς στο Ορθοβούνι Καλαμπάκας επιχειρούν 72 πυροσβέστες με τρεις ομάδες δασοκομάντος, 19 οχήματα, πέντε αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα.

33 πυρκαγιές σε όλη τη χώρα το τελευταίο 24ωρο

Το τελευταίο 24ωρο, οι πυροσβέστες και οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας αντιμετώπισαν 33 πυρκαγιές σε όλη τη χώρα. Επίσης, σε εξέλιξη είναι πυρκαγιά στον Δρυμό Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης σε γεωργικές εκτάσεις, ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι. Επιχειρούν 20 πυροσβέστες, οκτώ οχήματα και ένα ελικόπτερο.

Λίγα λεπτά μετά τις 10:00 της Τετάρτης (26/06), ξέσπασε φωτιά στη Μεγάλη Σπηλιά στη Μονεμβασιά σε χαμηλή βλάστηση. Στην κατάσβεση συμμετείχαν 47 πυροσβέστες, μία ομάδα πεζοπόρου, 15 οχήματα, δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Έχει οριοθετηθεί. Την ίδια ώρα εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Τζαρδαβέλλα Ασπροπύργου. Επιχείρησαν 34 πυροσβέστες, δύο ομάδες πεζοπόρου, δέκα οχήματα και ένα ελικόπτερο. Έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο.

Στις 11:00, στην περιοχή Τρία Μοναστήρια Ρεθύμνου εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση και, 24 λεπτά μετά, εκδόθηκε ενημερωτικό μήνυμα μέσω του 112 για τους κατοίκους. Επιχείρησαν 18 πυροσβέστες, μία ομάδα πεζοπόρου, οκτώ οχήματα και δύο ελικόπτερα. Η φωτιά έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο. Ακόμα, στη 1 το μεσημέρι εκδηλώθηκε φωτιά σε δασική έκταση στη Δροσοπηγή στις Αφίδνες. Επιχείρησαν 37 πυροσβέστες, τρεις ομάδες πεζοπόρου και οκτώ οχήματα. Είναι υπό μερικό έλεγχο.

Τέλος, στις 14:33 ξέσπασε πυρκαγιά σε εγκαταλελειμμένο κτήριο στο Μοσχάτο, στην συμβολή των οδών Κεφαλληνίας και Ταξιαρχών. Επιχείρησαν 28 πυροσβέστες με εννέα οχήματα εκ των οποίων το ένα βραχιονοφόρο. Στις 15:10, μάλιστα, εκδόθηκε μήνυμα του 112 προς ενημέρωση των πολιτών για τους καπνούς. Δεν υπάρχουν πλέον ενεργές εστίες.


Πηγή