Επεισόδια στις φυλακές Κορυδαλλού: Με βαρύ ποινικό μητρώο ο νεκρός – Είχε σκοτώσει δύο άτομα


Επεισόδια στις φυλακές Κορυδαλλού: Με βαρύ ποινικό μητρώο ο νεκρός – Είχε σκοτώσει δύο άτομα


Διαφ.


Συναγερμός σήμανε νωρίτερα σήμερα 26/6 στην Αστυνομία, καθώς αιματηρή συμπλοκή ξέσπασε μεταξύ κρατουμένων της Δ’ Πτέρυγας των Φυλακών Κορυδαλλού για ασήμαντη αφορμή.

Ως αποτέλεσμα, κατέληξε νεκρός από μαχαίρωμα ένας 35χρονος αλβανικής καταγωγής και τραυματίστηκε ακόμη ένας 45χρονος Κοσοβάρος.

Με βαρύ ποινικό μητρώο ο νεκρός

Ο νεκρός εξέτιε ποινή για δύο ληστείες μετά φόνου που είχε διαπράξει το 2017, ενώ ένα χρόνο μετά είχε αποδράσει κατά την μεταγωγή του από την Κρήτη στην Αθήνα και είχε συλληφθεί εκ νέου δύο ημέρες μετά.

Ο τραυματίας εξέτιε ποινή για ναρκωτικά.

Γιατί τσακώθηκαν

Αφορμή για την συμπλοκή φαίνεται πως δόθηκε όταν οι υπεύθυνοι των φυλακών ζήτησαν από τους κρατούμενους να επιστρέψουν στα κελιά τους λόγω υψηλών θερμοκρασιών. Κάποιοι δέχτηκαν και κάποιοι αρνήθηκαν και ξέσπασε τσακωμός μεταξύ τους, με αποτέλεσμα να καταλήξει στην αιματηρή συμπλοκή που φαίνεται ότι οφειλόταν στο ποια ομάδα θα είχε τον πρώτο λόγο.

Πλέον, η κατάσταση είναι ήρεμη, ωστόσο ακόμα κάποιοι κρατούμενοι αρνούνται να επιστρέψουν στα κελιά τους και γίνονται διαπραγματεύσεις.

Εντός της φυλακής υπάρχει σε αναμονή και δύναμη της ΟΠΚΕ για να επέμβει αν τής ζητηθεί. Παράλληλα, διενεργείται έρευνα από την Ασφάλεια για να διαπιστωθούν και να τακτοποιηθούν οι δράστες και αναλύεται βιντεοληπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας των φυλακών.


Πηγή