Αποκάλυψη «βόμβα» για τον Λύτρα: «Αποστόλη μην τρέχεις» – Τα τελευταία λόγια του κολλητού που σκοτώθηκε στο τροχαίο (video)


Αποκάλυψη «βόμβα» για τον Λύτρα: «Αποστόλη μην τρέχεις» – Τα τελευταία λόγια του κολλητού που σκοτώθηκε στο τροχαίο (video)


Διαφ.


Πριν από 29 χρόνια, ο Απόστολος Λύτρας είχε εμπλοκή σε τροχαίο δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή από τον καλύτερό του φίλο.

Πρόκειται για το δυστύχημα που έχει στοιχειώσει την οικογένεια του ποινικολόγου, καθώς και την κοπέλα που τότε βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητο στην Ιταλία και υποβλήθηκε σε επτά χειρουργεία.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Όλοι σήμερα μιλούν για αυτά που είπε ο Νίκος Συρίγος: Σε 9 λέξεις ισοπέδωσε ξανά τον Απόστολο Λύτρα (video)

Στον Alpha μίλησε ο αδερφός του κολλητού φίλου του Απόστολου Λύτρα.

«Από την πρώτη στιγμή ο Αποστόλης με τον αδελφό μου έγιναν δύο καλοί φίλοι, σπούδαζαν στο ίδιο πανεπιστήμιο, ήταν συγκάτοικοι και έγιναν αδέλφια. Το τροχαίο έγινε μετά τη διασκέδασή τους. Μπήκαν στο αυτοκίνητο που είχε ο Αποστόλης από ηλικία 21 ετών. Μπήκε μέσα ο αδελφός μου και δύο κοπέλες», ανέφερε ο αδελφός του Νίκου που έχασε τη ζωή του.

«Το δικαστήριο αποφάσισε συνυπαιτιότητα, ο Λύτρας οδηγούσε με αυξημένη ταχύτητα», σημείωσε.

Ενώ αποκάλυψε πως τα τελευταία λόγια του αδελφού του ήταν: «Αποστόλη μην τρέχεις».

«Ο πατέρας μου κυνηγούσε τον Λύτρα όπου τον έβλεπε. Ο Λύτρας δεν είχε την ψυχική δύναμη να αντικρίσει τον πατέρα μου και τη μητέρα μου», είπε σε άλλο σημείο ο αδελφός του κολλητού του ποινικολόγου που έχασε τη ζωή του.

Στη συνέχεια, ο ίδιος αποκάλυψε για ποιον λόγο έχει συγχωρήσει τον ποινικολόγο. "

«Τον έχω συγχωρέσει. Είχα κάποια στιγμή μια δικαστική περιπέτεια με την πρώην σύζυγό μου, δεν μπορούσε να δω το παιδί μου. Είχα περιέλθει και σε άσχημη οικονομική κατάσταση. Τότε ο Απόστολος Λύτρας μού είχε συμπαρασταθεί. Επίσης, ο Απόστολος αντιμετωπίζει καρδιακά προβλήματα, έχει υποστεί εμφράγματα που πιστεύω ότι οφείλονται στο ότι δεν έχει ξεπεράσει το ατύχημα με τον θάνατο του αδερφού μου. Τα προβλήματα υγείας, το αλκοόλ είναι δείγματα ψυχικής κατάπτωσης».

«Σε όλα τα δικαστήρια είχε έρθει αμισθί, δεν ζήτησε ποτέ δεκάρα» κατέληξε.

Πώς είχε γίνει το τροχαίο το 1995

Ηταν το 1995, όταν ο Απόστολος Λύτρας ήταν 22 ετών, φοιτητής στη νομική σχολή του Πανεπιστημίου της Ματσεράτα, στην Ιταλία.

Ο Απόστολος Λύτρας μαζί με 4 άλλους φίλους του επέστρεφαν τα ξημερώματα από φοιτητικό πάρτι. Ο δικηγόρος ήταν οδηγός της δίπορτης BWM, συνοδηγός ο συγκάτοικος του, φοιτητής ιατρικής. Το αυτοκίνητο συγκρούστηκε με λεωφορείο, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο 22χρονος τότε Νίκος.

Ο πατέρας του Νίκου μιλώντας στον Alpha είπε πως «το πρωί που γυρνούσαν σπίτι από το πάρτι συνέβη το τροχαίο με ένα λεωφορείο. Οδηγός ήταν ο Απόστολος Λύτρας, συνοδηγός ο γιος μου και επιβάτες τρεις ακόμη φοιτητές φίλοι τους. Ο Λύτρας για να αποφύγει τη σύγκρουση, έστριψε το τιμόνι αριστερά και έπεσε με την μπάντα δεξιά πάνω στο λεωφορείο. Μόνο ο γιος μου έχασε τη ζωή του. Δεν πέθανε ακαριαία. Είχε χτυπήσει εσωτερικά και χαροπάλευε μέχρι τελευταία στιγμή. Οι υπόλοιποι τραυματίστηκαν ελαφριά».

Σύμφωνα με πληροφορίες από το συγγενικό περιβάλλον του θύματος, η BWM είχε αναπτύξει ταχύτητα πριν από τη σύγκρουση.

«Όταν ήρθε το πρώτο ασθενοφόρο, δόθηκε προτεραιότητα σε μία κοπέλα που ήταν τραυματισμένη και όχι στον γιο μου, τον οποίο άργησαν να μεταφέρουν. Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι το αυτοκίνητο είχε αναπτύξει υπερβολική ταχύτητα, ενώ κάτω από το κάθισμα του οδηγού βρέθηκε μισό μπουκάλι ουίσκι. Έλεγαν, έμαθα τότε, στον Απόστολο Λύτρα τα υπόλοιπα παιδιά, "μην τρέχεις Αποστόλη, σπίτι πάμε''. Τα τελευταία λόγια του γιου μου ήταν "μην τρέχεις ρε», ανέφερε ο πατέρας του αδικοχαμένου Νίκου.

«Πιστεύω στον Θεό και όντως υπάρχει για εμένα Θεός. Θυμάμαι τότε που πήγα στο νοσοκομείο που νοσηλευόταν ο Λύτρας και παρά τον πόνο μου, του είπα, "Αποστόλη παιδί μου, θα χαρώ να έρθω στην ορκωμοσία σου όταν έρθει η ώρα, να σε καμαρώσω όπως θα καμάρωνα τον γιο μου". Μετά από μια εβδομάδα από την κηδεία του παιδιού μου, μου βγήκε όλος ο θυμός για την οικογένεια Λύτρα και γι’ αυτό που συνέβη στο παιδί μου. Ποτέ δεν άκουσα μια συγγνώμη, είτε από τον ίδιο είτε από την οικογένεια του. Για χρόνια κυνηγούσα τον Λύτρα, τον έψαχνα όπου μπορούσα. Μια φορά είχαμε πιαστεί στα χέρια, δεν άντεξα και του επιτέθηκα. Ούτε στην κηδεία του παιδιού μου δεν εμφανίστηκε».

Η οικογένεια του θύματος μέχρι και σήμερα, 29 χρόνια μετά το τραγικό περιστατικό, δεν έχει ξεπεράσει την απώλεια του Νίκου.


Πηγή