«Μαυρίζει» το καλοκαίρι ο Κλέαρχος Μαρουσάκης: «Θύελλα με τόξο βροχών…»


«Μαυρίζει» το καλοκαίρι ο Κλέαρχος Μαρουσάκης: «Θύελλα με τόξο βροχών…»


Διαφ.


Καιρός: Με ισχυρούς βοριάδες στο Αιγαίο και κατά τόπους μεγάλο κίνδυνο πυρκαγιάς θα κυλήσει η σημερινή ημέρα (29/6) στη χώρα μας. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη.

«Θυελλώδεις άνεμοι και τόξο βροχών στα βόρεια ηπειρωτικά θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό της ημέρας, με τεράστιο τον κίνδυνο πυρκαγιάς και την προσοχή που πρέπει να δείξουμε όλοι να είναι μεγάλη.

Στο Αιγαίο θα πνέουν βοριάδες έως και 8 μποφόρ, δυσκολεύοντας τις θαλάσσιες μεταφορές στον τουρισμό, ενώ οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα, κατά τόπους έως και τους 37 βαθμούς», ήταν μερικά από τα λόγια του μετεωρολόγου του OPEN.

Καιρός: Η αναλυτική πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη

«Αναστεναγμός» Γιάννη Καλλιάνου για τον καιρό: «Οφείλω να το πω - Προσοχή σε ό,τι αφορά...»

Την προσοχή εφιστά για ακόμα μια φορά ο Γιάννης Καλλιάνος, ο οποίος ανακοίνωσε όσα πρέπει να περιμένουμε για τον καιρό το προσεχές διάστημα.

«Για αύριο Σάββατο, μόνο στα κεντρικά και βορειο-ηπειρωτικά τμήματα θα αναπτυχθούν λίγες αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα εναλλάσσονται με πάρα πολύ μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια και μόνο στις πιο ορεινές περιοχές της Ηπείρου, της Δ-ΒΔ και Β Θεσσαλίας και της Δ Μακεδονίας το μεσημέρι και το απόγευμα θα σημειωθούν λίγες τοπικές μπόρες. Όσο πιο νότια στα ηπειρωτικά, μόνο ηλιοφάνεια, όπως και στις περισσότερες περιοχές του Αιγαίου.

Δείτε επίσης: «Προειδοποίηση για ισχυρούς ανέμους και κίνδυνο πυρκαγιών: Οι περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο»

Θερμοκρασιακά, στους 33-36 στα βόρεια, στους 35-37 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, στους 29-34 και στις νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου. Άνεμοι παντού βοριάδες, ΒΔ στο Ιόνιο, 4-5 μποφόρ, βοριάδες στο Αιγαίο 6-7 - ακόμα και 8 μποφόρ στις κεντρικές περιοχές. Γι' αυτό και κάπως η θερμοκρασία θα κρατηθεί σε λίγο πιο χαμηλές τιμές.

Ασφαλώς, γι' αυτό επιμένω στον χάρτη των ανέμων, και στο Αιγαίο και στα ανατολικά - ηπειρωτικά τμήματα χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Προσοχή σε ό,τι αφορά στους ανέμους, διότι αν κάπου πιάσει φωτιά, γρήγορα θα εξαπλωθεί».


Πηγή