«Σίφουνας» ο Γιάννης Καλλιάνος: «3ήμερο κόκκινου συναγερμού…»


«Σίφουνας» ο Γιάννης Καλλιάνος: «3ήμερο κόκκινου συναγερμού…»


Διαφ.


Καιρός: Μεγάλη πρέπει να είναι η επαγρύπνηση σε όλους τις επόμενες μέρες, καθώς θα ενισχυθούν ραγδαία οι άνεμοι σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο.

«Ηλιοφάνεια θα επικρατήσει σήμερα, Σάββατο, στις περισσότερες περιοχές της χώρας, εκτός από τα βόρεια τμήματα σε Ήπειρο, Θεσσαλία και Μακεδονία που θα σημειωθούν μπόρες το μεσημέρι και το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 37 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι από 3 – 8 μποφόρ. Στην Αττική αναμένεται αίθριος καιρός, με τη θερμοκρασία στους 22 – 33 βαθμούς και τους ανέμους στα 4 – 8 μποφόρ. Παρόμοιο το σκηνικό του καιρού και στη Θεσσαλονίκη, με τη θερμοκρασία από 22 – 36 βαθμούς και τους ανέμους στα 2 – 4 μποφόρ.»

Δείτε επίσης: «Μαυρίζει» το καλοκαίρι ο Κλέαρχος Μαρουσάκης: «Θύελλα με τόξο βροχών...»

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες

«Την Κυριακή θα κυριαρχήσει ο ήλιος σε ολόκληρη τη χώρα, με τη θερμοκρασία έως 38 βαθμούς και τους ανέμους έως 7 μποφόρ. Σε παρόμοιο μοτίβο θα κυλήσει και ο καιρός τη Δευτέρα

Καιρός: Η αναλυτική πρόγνωση του Γιάννη Καλλιάνου

Καιρός: Μεγάλος κίνδυνος για πυρκαγιές το Σαββατοκύριακο

Σημαντική ενίσχυση θα παρουσιάσουν οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο και στα ανατολικά ηπειρωτικά το Σαββατοκύριακο, επιδεινώνοντας τις πυρομετεωρολογικές συνθήκες, κυρίως αύριο, Σάββατο (29/6).

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του MEGA, Γιάννη Καλλιάνο, οι ριπές ανέμων θα φτάσουν τα 7-8 μποφόρ, ενώ τοπικά θα φτάσουν μέχρι και 9.

Οι περιοχές όπου θα πνέουν ισχυροί άνεμοι είναι οι εξής:

-Κεντρική και Νότια Εύβοια, Σκύρος

-Αττική και Βοιωτία

-Ανατολική Πελοπόννησος

-Κυκλάδες, Κρήτη (ειδικά τα νότια τμήματα)

-Δωδεκάνησα

Λόγω της επικινδυνότητας ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας κάλεσε τους πολίτες να βρίσκονται σε ετοιμότητα για πυρκαγιές και να συνεργάζονται με τις Αρχές.


Πηγή