Σπάτα: Νέα στοιχεία για τον Νικόλα Ντουρτουρέκα που βρέθηκε κρεμασμένος – Τα σοκαριστικά σχέδια στο ημερολόγιό του (video)


Σπάτα: Νέα στοιχεία για τον Νικόλα Ντουρτουρέκα που βρέθηκε κρεμασμένος – Τα σοκαριστικά σχέδια στο ημερολόγιό του (video)


Διαφ.


Με δεδομένο ότι θάνατος του παιδιού του χαρακτηρίστηκε -εξαιρετικά πρώιμα από την Αστυνομία– ως αυτοχειρία με το νέο αίτημα του προς τις εισαγγελικές αρχές ο πατέρας του φοιτητή Νικόλα Ντουρτουρέκα ζητά και πάλι να επιταχυνθούν οι αναγκαίες διαδικασίες για την αξιοποίηση των στοιχείων που ανέκυψαν.

Ως ιδιαιτέρως σημαντική εκτιμάται η έκθεση της εργαστηριακής πραγματογνωμοσύνης της Δ/νσης Εγκληματολογικών Ερευνών. Σε αυτήν αναφέρεται ότι στις χειρόγραφες σημειώσεις του άτυχου φοιτητή που βρίσκονται στην λίστα πειστηρίων, στο ημερολόγιο που αποκάλυψε η εκπομπή «Φως στο Τούνελ», έχει εντοπιστεί διαφορετική γραφή.

Δείτε επίσης: Φουντώνει το μυστήριο πίσω από τον θάνατο του 19χρονου φοιτητή στα Σπάτα: Σοκάρει η μαρτυρία της μητέρας του – «Τον είδα κρεμασμένο με τα χέρια δεμένα πίσω…»

Ο πατέρας παρότι έχει ήδη ζητήσει τον διορισμό της δικαστικής γραφολόγου Μάγδας Καμπούρη ως τεχνικής συμβούλου προκειμένου να γνωματεύσει επί της εκθέσεως και του δειγματικού υλικού, η διαδικασία έχει παγώσει καθώς αυτά φυλάσσονται στο Α.Τ. Σπάτων και δεν είναι προσβάσιμα. Ζητά την άμεση εισαγγελική παραγγελία, ώστε να επιτραπεί η εξέταση αυτού του υλικού.

Το κινητό του δεν περιλαμβάνεται ως πειστήριο στη δικογραφία

«Για να διαπιστωθεί η προέλευση και η σημασία της ανωτέρω έτερης γραφής από την τεχνική σύμβουλο, πρέπει πρώτα να ληφθούν δείγματα γραφής από τους συνοικούντες του θανόντος υιού μου στην οικία στα Σπάτα, ήτοι τη μητέρα του, τη γιαγιά του, τα δύο του αδέλφια, καθώς και από τον τότε σύντροφο της μητέρας, ο οποίος είχε κλειδιά της οικίας και παρέμενε εκεί συχνά. Όπως έχετε ήδη δώσει εντολή κατά την προκαταρκτική εξέταση, να υποδείξει η μητέρα του συγκεκριμένα χωρία των χειρόγραφων που σχετίζονται με την υπόθεση», λέει ο πατέρας του φοιτητή.

Το κινητό τηλέφωνο

Σύμφωνα με τον ίδιο, ίσως ο πιο ουσιώδης μάρτυρας είναι το κινητό τηλέφωνο του παιδιού του που προσκόμισε η μητέρα στο Α.Τ. Σπάτων 5 ημέρες μετά το τραγικό συμβάν.

Σημειώνει πως για έναν ανεξήγητο λόγο δεν χαρακτηρίζεται ως πειστήριο και δεν περιλαμβάνεται στη δικογραφία.

«Αιτούμαι εκ νέου την επίσπευση της διαδικασίας άρσης του απορρήτου των τηλεπικοινωνιών (σταθερών και κινητών τηλεφώνων και των εν γένει ηλεκτρονικών συσκευών και λογαριασμών κοινωνικής δικτύωσης), καθώς ενώ η ιατροδικαστική έκθεση αναφέρει ότι το πτώμα του γιού μου ευρίσκετο σε πολύωρη απαιώρηση, δηλαδή από το βράδυ της 13.07.2022, η τέως σύζυγός μου, ισχυρίζεται στην κατάθεση της στο Α.Τ. Σπάτων ότι η ίδια μίλησε μαζί του τηλεφωνικά την 14.07.2022 το πρωί και ώρα 08:40. Επίσης επικαλούμενη τις μαρτυρίες της θείας της και της μητέρας της, ισχυρίζεται ότι ο γιος μου μίλησε και μαζί τους τηλεφωνικά περί ώρα 10:30 το ίδιο πρωινό.


Πηγή