Ο κύβος ερρίφθη από τον Ανδρουλάκη στο ΠΑΣΟΚ: Στις 6 Οκτωβρίου οι εκλογές για αρχηγό του κόμματος – «Δεν θα είμαι όμηρος» (video)


Ο κύβος ερρίφθη από τον Ανδρουλάκη στο ΠΑΣΟΚ: Στις 6 Οκτωβρίου οι εκλογές για αρχηγό του κόμματος – «Δεν θα είμαι όμηρος» (video)


Διαφ.


Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο, τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος που είναι σε εξέλιξη και αναμένεται να δρομολογήσει εξελίξεις. Εισηγήθηκε εκλογές για την ηγεσία του κόμματος στις 6 Οκτωβρίου. Θα ζητήσω την ανανέωση της εμπιστοσύνης του κόσμου της παράταξης, τόνισε.

Πρόσθεσε μεταξύ άλλων ότι αυξήσαμε την επιρροή μας και καταφέραμε να αποτελεί μακρινό παρελθόν το υποτιμητικό δίλημμα «με ποιον θα πάτε; » και το ερώτημα πλέον να είναι «πότε και πώς θα κυβερνήσετε;». Υπογράμμισε ότι θα ήθελα να έχουμε πετύχει περισσότερα κι ότι αν μείνουμε ενωμένοι τα πολύ περισσότερα θα έρθουν.

Δεν ανέβηκε το ΠΑΣΟΚ όσο ΘΑ θέλαμε, αλλά το ΠΑΣΟΚ αναδείχθηκε 2ο κόμμα σε όλη την ελληνική περιφέρεια ενώ είχαμε μόνο 2 μονάδες διαφορά με ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ακόμα ο κ. Ανδρουλάκης. Σε άλλο σημείο ανέφερε ότι έκανα λάθη κι έχω χρέος να αναλάβω την ευθύνη ενώ σε κάποια ζητήματα ανέφερε ότι «στείλαμε θολό πολιτικό μήνυμα» κι ότι αυτό θα πρέπει να διορθωθεί.

Ο «μυστικός δείπνος του Δούκα»

Ο Χάρης Δούκας, θα καταθέσει την υποψηφιότητά του, ξεδιπλώνοντας παράλληλα την πολιτική του πρόταση-μανιφέστο για την επόμενη ημέρα του ΠΑΣΟΚ. Χθες βράδυ, είχε συγκέντρωση υποστηρικτών του, μελών της Κεντρικής Επιτροπής στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ για να καθορίσουν την στάση τους στις ενδεχόμενες ψηφοφορίες.

Αξιοσημείωτο δε, είναι πως κάποιοι από αυτούς υπήρξαν θερμοί υποστηρικτές του νυν Προέδρου. Χαρακτηριστικά στην συνάντηση βρέθηκαν ο Μανώλης Χριστοδουλάκης, ο οποίος εδώ και μέρες με ανακοίνωση του στηρίζει τον Δήμαρχο της Αθήνας, όπως και ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος ο οποίος το 2021 ήταν στον στενό πυρήνα του Νίκου Ανδρουλάκη.

Από τον βορρά, Αντώνης Σαουλίδης και Κώστας Πετρίδης που είχαν στηρίξει τον νυν πρόεδρο στις προηγούμενες εσωκομματικές και τώρα θα στηρίξουν τον Δήμαρχο της Αθήνας βρέθηκαν και αυτοί στην συνάντηση.

Το “παρών” επίσης έδωσαν η πρ. Βουλευτής, Τόνια Αντωνίου, ο Θοδωρής Μαργαρίτης από την Ανανεωτική Αριστερά , ο Γρηγόρης Κατσίλας, ο Αντιδήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Αποστολόπουλος, η Βάσια Αναστασίου, ο προερχόμενος από την ΕΔΕΜ, Νίκος Ιωσήφ, ο Παντελής Καμάς, ο Μανώλης Αννέτης, η πρώην Αν. Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Αναστασία Σιμητροπούλου, ο Λάζαρος Καραούλης, ο Γραμματέας Προστασίας του Πολίτη, Μαρίνος Σκανδάμης, ο Αριστείδης Γκατζόγιας, ο Γιάννης Φωτάκης, ο Θανάσης Λεβέντης, ο Βασίλης Νούσιος, ο εκ των Τρικάλων και υποψήφιος Δήμαρχος το 2021, Γιώργος Ηλιάδης, η Έφη Πάγκαλου, ο Τάσος Δαρσινός και ο Χρήστος Μέγας.

Οι δημοσκοπήσεις και οι άλλοι πιθανοί υποψήφιοι

Εν μέσω εξελίξεων στο ΠΑΣΟΚ, δημοσκόπηση της Interview για λογαριασμό της politic.gr δείχνει πως εφτά στους δέκα θεωρούν ότι πρέπει να υπάρξει εκλογή νέου προέδρου μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

Στη δημοτικότητα των υποψηφίων για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ο Χάρης Δούκας προηγείται ελαφρώς του Νίκου Ανδρουλάκη. Συγκεκριμένα, τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης είναι:

  • Χάρης Δούκας: 21,5%
  • Νίκος Ανδρουλάκης: 20,9%
  • Παύλος Γερουλάνος: 18,4%

Ο Παύλος Γερουλάνος, δήλωσε έτοιμος να καταθέσει την δική του υποψηφιότητα για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, εφόσον η συνεδρίαση κυλήσει χωρίς παρατράγουδα, αλλιώς θα το πράξει τη Δευτέρα. Θα παρουσιάσει την δική του πολιτική πρόταση, όπως έκανε συνομιλώντας με εκατοντάδες στελέχη – κεντρικά και περιφερειακά – προκειμένου να λάβει την στήριξή τους,

Ο Μιχάλης Κατρίνης είναι ένα βήμα πριν ανακοινώσει επίσης την υποψηφιότητα του, αλλά το βέβαιο είναι ότι δεν θα το κάνει στην σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής. Ο Παύλος Χρηστίδης τελεί σε φάση αναμονής, χωρίς να αποκλείεται να αποφασίσει στην πορεία να είναι και εκείνος υποψήφιος.

Βολιδοσκοπήσεις έχει κάνει και η Μιλένα Αποστολάκη, χωρίς να είναι ακόμη γνωστό τι θα πράξει, αλλά επισημαίνει ότι θα πρέπει να υπάρχει κοινοβουλευτική παρουσία του επόμενου προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ενώ ενεργό ρόλο στις διαβουλεύσεις με στελέχη του ΠΑΣΟΚ παίζει και η Νάντια Γιαννακοπούλου.


Πηγή