Πυρκαγιές – Αττική: 45χρονος στη Σταμάτα έπαθε ανακοπή ενώ σπίτια στην Κερατέα παραδόθηκαν στις φλόγες


Πυρκαγιές – Αττική: 45χρονος στη Σταμάτα έπαθε ανακοπή ενώ σπίτια στην Κερατέα παραδόθηκαν στις φλόγες


Διαφ.


Ολέθριες είναι οι συνέπειες από τις πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει στην Αττική, καθώς ένας 45χρονος στη Σταμάτα υπέστη ανακοπή ενώ σπίτια στην Κερατέα κάηκαν.

Για τον 45χρονο, στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, οι διασώστες του οποίου τον επανέφεραν και στη συνέχεια μετεφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Καπανδριτίου, όπου νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

Οι αρχικές κλήσεις στο ΕΚΑΒ μιλούσαν για άτομο που είχε υποστεί εγκαύματα και είχε λιποθυμήσει. Οι διασώστες που έφτσαν στο σημείο βρήκαν τον 45χρονο χωρίς τις αισθήσεις του και σε έδαφος πιθανής ανακοπής. Εφάρμοσαν όλα τα πρωτόκολλα απινίδωσης και τον μετέφεραν στο κέντρο Υγείας Καπανδριτίου.

Δείτε επίσης: Αφανείς ήρωες στην Κερατέα: Αστυνομικοί των ΔΙ.ΑΣ. σβήνουν φωτιά σε σπίτι ηλικιωμένων (video)

Σημειώνεται ότι στη μεγαλή φωτιά στη Σταμάτα επιχειρούν 121 πυροσβέστες με 29 οχήματα, 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 12 αεροσκάφη και 10 ελικόπτερα.

Σπίτια κάηκαν σε Μαρκάτι και Πλάκα Κερατέας

Σημαντικές ζημιές σε αρκετά σπίτια στις περιοχές Μαρκάτι και Πλάκα Κερατέας έχει προκαλέσει η πυρκαγιά που μαίνεται από νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής (30/6). Λόγω των ισχυρών ανέμων που επικρατούν στην περιοχή, έχει εξαπλωθεί σε τέσσερις διαφορετικές εστίες και οι ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής προσπαθούν να τις περιορίσουν. Στην περιοχή της Πλάκας, κάτοικοι παραμένουν στα σπίτια τους και επιχειρούν να αντιμετωπίσουν τις φλόγες με ό,τι μέσο διαθέτουν.


Πηγή