«Πάγωσαν» όλοι με τον Τάσο Αρνιακό: «Άνεμοι μέχρι και 113 χιλιόμετρα την ώρα – Έρχεται νέο 24ωρο ζέστης και μετά…»


«Πάγωσαν» όλοι με τον Τάσο Αρνιακό: «Άνεμοι μέχρι και 113 χιλιόμετρα την ώρα – Έρχεται νέο 24ωρο ζέστης και μετά…»


Διαφ.


Ο Τάσος Αρνιακός αναφέρθηκε στους ισχυρούς ανέμους, που δυσχέραναν για ακόμη μια φορά το έργο όσων προσπάθησαν να κατασβέσουν τις πυρκαγιές, με τις ριπές τους να φτάνουν και πάνω από τα 100 χιλιόμετρα ανά ώρα.

Όπως επεσήμανε στον ΑΝΤ1 ο έμπειρος μετεωρολόγος, οι ριπές των ανέμων έφτασαν σε σημείο να «τρέχουν» με 113 χιλιόμετρα ανά ώρα, με αποτέλεσμα φυσικά να είναι εξαιρετικά δύσκολος ο χειρισμός της κατάστασης. Το θετικό, πάντως, είναι πως από σήμερα (1/7) οι άνεμοι θα αρχίσουν να εξασθενούν, και δη από το μεσημέρι, με τη θερμοκρασία να φτάνει μέχρι και στους 39 βαθμούς.

Η εξέλιξη του καιρού των επόμενων ημερών από τον Τάσο Αρνιακό

Οι θαλάσσιες αύρες θα επικρατήσουν και οι άνεμοι, κάπως έτσι, θα περιοριστούν, με τη θερμοκρασία και αύριο (2/7) να βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα, όμως έκτοτε τα φαινόμενα θα είναι διαφορετικά, επηρεάζοντας ακόμη και την Αττική, κάτι που επισημαίνει και η Χριστίνα Σούζη.

Από την Τετάρτη (3/7), ειδικά, οι βροχές θα επισκεφθούν την χώρα μας, κυρίως στα ηπειρωτικά, φτάνοντας και στο Λεκανοπέδιο, με υποχώρηση του υδραργύρου στους 35 βαθμούς, δίνοντας μια σχετική ανάσα.

Δείτε την πρόγνωση στο Athensmagazine.gr:


Πηγή