Φωτιές σε Κω και Χίο: Διάσπαρτες εστίες καίνε τα νησιά – Μήνυμα από το 112 για απομάκρυνση ντόπιων και τουριστών


Φωτιές σε Κω και Χίο: Διάσπαρτες εστίες καίνε τα νησιά – Μήνυμα από το 112 για απομάκρυνση ντόπιων και τουριστών


Διαφ.


Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις σε Κω και Χίο, όπου η φωτιές είναι σε εξέλιξη το απόγευμα της Δευτέρας (1/7).

Η φωτιά στην Κω είναι σε εξέλιξη με τις εναέριες δυνάμεις να έχουν ενισχυθεί και να επιχειρούν έξι αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα, μαζί με τις επίγειες δυνάμεις που είναι 26 πυροσβέστες με 8 οχήματα.

Επίσης, υπάρχει συνδρομή από εθελοντές, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ. Σύμφωνα με το kosnews24.gr, τα σημεία όπου καίνε οι φλόγες είναι διάσπαρτα.

Η φωτιά στη Χίο ξέσπασε σήμερα το πρωί, σε δασική έκταση στην περιοχή Σιδηρούντα. Άμεσα κινητοποιήθηκαν επίγειες κι εναέριες δυνάμεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επιχειρούν 89 πυροσβέστες με 15 οχήματα, πέντε αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα ενώ συνδρομή υπάρχει από υδροφόρες.

Mηνύματα από το 112 σε Κω και Χίο

Το 112 «ήχησε» για τις φωτιές τόσο στην Κω όσο και στη Χίο. «Ενεργοποίηση 112. Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Καρδάμαινα Κω απομακρυνθείτε προς Αντιμάχεια. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας‼️ Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών» έλαβαν όσοι είναι στην Κω.

«Ενεργοποίηση 112. Δασική πυρκαγιά στη Χίο. Αν βρίσκεστε στην περιοχή Μετόχι Χίου απομακρυνθείτε προς παραλία Μετοχίου‼️ Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών» έλαβαν όσοι είναι στη Χίο.


Πηγή