Πανικός σε πτήση με έντονες αναταράξεις: Επιβάτης βρέθηκε σε ντουλάπι χειραποσκευών! (video)


Πανικός σε πτήση με έντονες αναταράξεις: Επιβάτης βρέθηκε σε ντουλάπι χειραποσκευών! (video)


Διαφ.


Χάος επικράτησε σε πτήση της Air Europa, εξαιτίας αναταράξεων, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 36 άτομα, χθες (2/7) κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Απειλή για βόμβα σε πτήση της Ryanair - «Παρέλυσε» το αεροδρόμιο

Ο κυβερνήτης του Boeing 787-9 Dreamliner αναγκάστηκε να προσγειωθεί εκτάκτως στην πόλη Νατάλ της Βραζιλίας.

Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από τη Μαδρίτη με προορισμό το Μοντεβιδέο. Λόγω των αναταράξεων υπέστη σοβαρές ζημιές στα καθίσματα, ακόμα και στην οροφή του.

Βίντεο που αναρτήθηκε στο Χ δείχνει έναν άνδρα να έχει εκσφενδονιστεί και να έχει σφηνώσει στο ντουλάπι χειραποσκευών πάνω από τα καθίσματα, ενώ άλλοι επιβάτες έσπευσαν να τον βοηθήσουν να κατέβει.

Η Air Europa ανακοίνωσε αρχικά ότι υπάρχουν επτά τραυματίες αλλά και αδιευκρίνιστος αριθμός επιβατών που υπέστησαν ελαφρά τραύματα.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ουρουγουάης ανέφερε ότι οι επιβάτες που χρειάζονταν ιατρική περίθαλψη μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Μονσενιόρ Βαλφρέντο Γκουργκέλ της Νατάλ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, 36 άτομα δέχθηκαν ιατρική βοήθεια μετά την προσγείωση του αεροσκάφους στη Βραζιλία και 23 από αυτά χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο.

Ορισμένοι από τους τραυματίες υπέστησαν κατάγματα στο κρανίο και τον λαιμό. Μια πηγή έκανε λόγο για «πολυτραυματίες» αλλά δεν διευκρίνισε αν η κατάστασή τους είναι σοβαρή. Άλλη διπλωματική πηγή, από την ίδια χώρα, είπε ότι δεν κινδυνεύει η ζωή κανενός και ότι ορισμένοι πήραν ήδη από χθες εξιτήριο.

Tον Μάιο, ένας 73χρονος Βρετανός σκοτώθηκε και πολλοί άλλοι άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά όταν ένα Boeing 777 της Singapore Airlines αντιμετώπισε παρόμοιο πρόβλημα.

Επιστήμονες αναφέρουν ότι η κλιματική αλλαγή ευθύνεται για την αύξηση των αναταράξεων στις πτήσεις. Σύμφωνα με μια μελέτη του 2023 η διάρκεια των αναταράξεων σε ετήσια βάση αυξήθηκε κατά 17% μεταξύ 1979-2020 και οι σοβαρές, πιο σπάνιες αναταράξεις κατά 50%.


Πηγή