«Γάζωσαν» παγκόσμιο πρωταθλητή και ολυμπιονίκη του ύψους – Βρέθηκε νεκρός σε χωράφι


«Γάζωσαν» παγκόσμιο πρωταθλητή και ολυμπιονίκη του ύψους – Βρέθηκε νεκρός σε χωράφι


Διαφ.


Σοκ έχει προκαλέσει στη Νότια Αφρική η είδηση της άγριας δολοφονίας του παγκόσμιου πρωταθλητή στο άλμα εις ύψος, το 2003, Ζακ Φρίταγκ.

Ο πρώην αθλητής του στίβου αγνοούνταν εδώ και δύο εβδομάδες και εντοπίστηκε νεκρός σε ένα χωράφι, έχοντας δεχθεί πολλές σφαίρες. Οι Αρχές της χώρας ερευνούν πώς έγινε το έγκλημα, ενώ καλούνται να εξετάσουν και τα κίνητρα πίσω από αυτό.

Δείτε επίσης: Μαφιόζικη εκτέλεση στο Ψυχικό: «Το νησί είναι επικίνδυνο» έλεγε σε φίλο του ο 54χρονος - Είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού πριν 3 χρόνια (video)

Λίγες ημέρες μετά τα γενέθλιά του, ο Φρίταγκ επισκέφθηκε τη μητέρα του και μετά εξαφανίστηκε. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα είχε προβλήματα με χρήση ναρκωτικών, ενώ πριν τον θάνατό του, κάποιοι τον είδαν να μιλάει με έναν «μυστηριώδη άνδρα».

Η εκπρόσωπος της Αστυνομίας της Νότιας Αφρικής, ταξίαρχος Μπρέντα Μουριντίλι, επιβεβαίωσε ότι ο άνδρας πυροβολήθηκε πολλές φορές, συνεπώς η υπόθεση αντιμετωπίζεται ως δολοφονία.

Ποιος ήταν ο Ζακ Φρίταγκ που «γάζωσαν» στη Νότια Αφρική

Ο Φρίταγκ το 2003 έκανε άλμα 2,35 μέτρα στο «Σταντ ντε Φρανς», στο Παρίσι, για να κερδίσει το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της IAAF, βάζοντας το όνομά του σε ένα κλειστό κλαμπ δέκα αθλητών του στίβου.

Ειδικότερα, έγινε ένας από τους λίγους που είχαν αναδειχθεί παγκόσμιοι πρωταθλητές σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες (Παίδων, Εφήβων και Ανδρών) μαζί με τους Γιουσέιν Μπολτ, Γιέλενα Ισινμπάγιεβα, Βάλερι Ανταμς, Βερόνικα Κάμπελ, Κιράνι Τζέιμς, Γιάνα Πίτμαν, Ντάνι Σάμουελς, Ντέιβιντ Στορλ και Φέιθ Κιπιέγκον.

Ήταν τέσσερις φορές πρωταθλητής στη Νότια Αφρική στο άλμα εις ύψος, κατέχοντας το εθνικό ρεκόρ με επίδοση 2,38 μέτρα που σημείωσε σε έναν αγώνα το 2005. Αποσύρθηκε από τον αθλητισμό το 2013 και λέγεται ότι κοιμόταν στους δρόμους, αφού δεν μπορούσε να κρατήσει μια δουλειά πλήρους απασχόλησης.


Πηγή