Χάθηκε η ελπίδα από τον Γιάννη Καλλιάνο: «Η δύσκολη ώρα της Αθήνας – Πρωτοφανείς δείκτες…»


Χάθηκε η ελπίδα από τον Γιάννη Καλλιάνο: «Η δύσκολη ώρα της Αθήνας – Πρωτοφανείς δείκτες…»


Διαφ.


Καιρός: Τα «δόντια» της έχει αρχίσει να δείχνει η κακοκαιρία στην ελληνική επικράτεια ήδη και ο Γιάννης Καλλιάνος προειδοποιεί για όσα έντονα φαινόμενα θα δούμε τις επόμενες ώρες.

Ο μετεωρολόγος του MEGA επεσήμανε πως, «αύριο πολύ μεγάλοι δείκτες αστάθειας, με κίνδυνο πολύ ισχυρών καταιγίδων. Δύσκολο 24ωρο, με πιθανά τα πλημμυρικά φαινόμενα και τις χαλαζοπτώσεις, καθώς και πολλούς κεραυνούς. Από το μεσημέρι και μετά έρχεται το μέτωπο κακοκαιρίας στην Αττική. Το πιο επικίνδυνο σημείο της χώρας παραμένει η Χαλκιδική. Δεν βλέπουμε πολύ συχνά τέτοιους δείκτες αστάθειας.

Η πιο δύσκολη στιγμή για την Αθήνα θα είναι στις 18:00 περίπου. Όσο απομακρυνόμαστε από το κέντρο της πρωτεύουσας και πάμε βορειότερα, θα είναι πιο έντονα τα φαινόμενα.»

Ήχησε το 112 στη Μακεδονία

Με την κεντρική Μακεδονία να βρίσκεται μεταξύ των περιοχών που αναμένεται να σαρωσία η κακοκαιρία την Πέμπτη (04/07), το απόγευμα της Τετάρτης (03/07) εστάλη μήνυμα στους κατοίκους της Θεσσαλονίκης, της Πιερίας κ.λ.π. από την Πολιτική Προστασία μέσω του 112.

Πότε θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία την Αττική

Στο «μάτι» της κακοκαιρίας, ιδίως τις πρώτες απογευματινές ώρες, αναμένεται να μπει και η Αττική. Έτσι, σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο, τα δύσκολα θα είναι κυρίως τις απογευματινές ώρες, επισημαίνοντας ότι «κάθε χιλιόμετρο και βορειότερα από το κέντρο της Αθήνας, θα είναι όλο και πιο έντονες οι καταιγίδες».

Αυτό, όμως, όπως είπε ο μετεωρολόγος, δεν σημαίνει ότι δεν θα έχουν βροχές – καταιγίδες και τα νοτιότερα τμήματα του νομού Αττικής. Ως εκ τούτου, ισχυρά φαινόμενα θα έχουν οι βόρειες ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Αττικής κατά κύριο λόγο.

Μάλιστα, πέρα από την Αττική, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα προσοχή χρειάζεται στις κεντρικές περιοχές της Εύβοιας, στη Βοιωτία, στη Φθιώτιδα και στα βορειοανατολικά τμήματα της Πελοποννήσου.


Πηγή