Το ξεφούρνισε ο Τάσος Αρνιακός: «Η λαίλαπα επανέρχεται το Σαββατοκύριακο και χτυπά…»


Το ξεφούρνισε ο Τάσος Αρνιακός: «Η λαίλαπα επανέρχεται το Σαββατοκύριακο και χτυπά…»


Διαφ.


Καιρός: Κεραυνοί, χαλάζι, πολλή βροχή και πτώση της θερμοκρασίας ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού τις τελευταίες ώρες, αυτό όμως αλλάζει άμεσα, σύμφωνα με τον Τάσο Αρνιακό.

«Η επέλαση της κακοκαιρίας ξεκίνησε νωρίς σήμερα (4/7) και χτύπησε τη βόρεια Ελλάδα πριν κατέβει νοτιότερα.

Χρειάζεται ακόμη προσοχή τις ώρες εκδήλωσης των φαινομένων, με τους κεραυνούς να εξακολουθούν να είναι επικίνδυνοι. Η πτώση της θερμοκρασίας ήταν εμφανής και σημαντική, ωστόσο πλέον ο υδράργυρος θα πάρει την ανιούσα και δυστυχώς θα έρθει μαζί με ισχυρούς ανέμους από το Σαββατοκύριακο.

Θα χρειαστεί τεράστια επαγρύπνηση για εκδήλωση πυρκαγιών, ενώ τα 37-38άρια θα επεκταθούν άμεσα», ήταν τα λόγια του έμπειρου μετεωρολόγου του ΑΝΤ1.

Καιρός: Αναλυτική πρόγνωση από τον Τάσο Αρνιακό

Ταφόπλακα από τα Μερομήνια: «Αυτές οι 7 μέρες του Ιουλίου θα είναι ένα κολαστήριο…»

Μαρτυρική είναι η πρόβλεψη από τα Μερομήνια για τους καλοκαιρινούς μήνες φέτος, αλλά αυτό που θα ζήσουμε μέσα στον Ιούλιο είναι πρωτόγνωρο.

Σαν ένα κολαστήριο αναμένεται να βιώσουμε τον τρέχοντα μήνα από τα μισά και μετά. Δείτε παρακάτω αναλυτικά όσα θα βρούμε μπροστά μας αυτό το καλοκαίρι.

Δείτε επίσης: Ολική «καταστροφή» από τα Μερομήνια: «Για 30 μέρες ο καύσωνας φτάνει στους 50 βαθμούς!»

Μερομήνια: Όσα πρέπει να περιμένουμε για το φετινό καλοκαίρι

Ιούλιος 2024

Πρώτο μισό του μήνα με παρατεταμένη περίοδο υψηλών θερμοκρασιών. Σε επίπεδα καύσωνα 19-25 του μήνα.

Αύγουστος 2024

Πρώτο δεκαήμερο με υψηλές θερμοκρασίες στα νότια, κανονικές βορειοανατολικά. 11-21 ισχυρός καύσωνας. 22-26 ισχυρή κακοκαιρία με καταιγίδες από τα δυτικά προς τα βορειοανατολικά και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας. Τέλος του μήνα με βελτιωμένο καιρό και κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες.


Πηγή