Τραγωδία στα Τέμπη: Επτά ύποπτοι για τη διαρροή των ηχητικών, καλούνται για κατάθεση στον εισαγγελέα


Τραγωδία στα Τέμπη: Επτά ύποπτοι για τη διαρροή των ηχητικών, καλούνται για κατάθεση στον εισαγγελέα


Διαφ.


Επτά άτομα από τον ΟΣΕ καλούνται για εξηγήσεις από τον εισαγγελέα, για τη διαρροή των ηχητικών με συνομιλίες μεταξύ του σταθμάρχη Λάρισας και του μηχανοδηγού του Intercity 62 που συγκρούστηκε στα Τέμπη με εμπορική αμαξοστοιχία και είχε σαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 57 άνθρωποι.

Διαβάστε επίσης: Εξελίξεις για τα Τέμπη: Εντοπίστηκε το κοντέινερ της εμπορικής αμαξοστοιχίας που αναζητούσαν οι αρχές (video)

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για πρώην και νυν στελέχη του ΟΣΕ μεταξύ των οποίων είναι ο διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού, για τα οποία προέκυψε από την προκαταρκτική εισαγγελική έρευνα, ότι με τον ένα η τον άλλο τρόπο, μετείχαν στη διάπραξη του αδικήματος της παραβίασης του υπηρεσιακού απορρήτου από κοινού.

Η κατηγορία για την οποία καλούνται να δώσουν εξηγήσεις οι ύποπτοι διώκεται σε βαθμό πλημμελήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν περιλαμβάνεται στην εισαγγελική διερεύνηση για τα ηχητικά, η καταγγελία ότι έγινε και μοντάζ σε αυτά, διότι σύμφωνα με πληροφορίες, για νομικούς λόγους, κάτι τέτοιο δεν μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο ποινικής αξιολόγησης.

Σύγκρουση τρενών
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ: (ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ /EUROKINISSI)

Οι ηχογραφημένες συνομιλίες αποτελούν στοιχείο της έρευνας για τα αίτια του δυστυχήματος που ερευνά ο Ανακριτής Λάρισας και μόνο εκείνος μπορεί να ζητήσει να ελεγχθεί εάν έχει γίνει επεξεργασία στις ηχογραφημένες συνομιλίες, εφόσον υπάρχουν υπόνοιες ότι το υλικό που παραδόθηκε στην ανάκριση δεν είναι το αυθεντικό.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, στις ανωμοτι εξηγήσεις δεν περιελήφθησαν οι υπεύθυνοι για τη δημοσιοποίηση των ηχητικών, γιατί κάτι τέτοιο δεν προέκυψε από την έρευνα ότι στοιχειοθετεί ποινικές ευθύνες.


Πηγή