Δολοφόνησαν τον Νικόλα Ντουρτουρέκα; Έρευνα για ανθρωποκτονία ζήτησε η εισαγγελέας για τον θάνατο του 19χρονου φοιτητή στα Σπάτα


Δολοφόνησαν τον Νικόλα Ντουρτουρέκα; Έρευνα για ανθρωποκτονία ζήτησε η εισαγγελέας για τον θάνατο του 19χρονου φοιτητή στα Σπάτα


Διαφ.


Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του θανάτου του 19χρονου φοιτητή Νικόλα Ντουρτουρέκα στα Σπάτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του anikolouli.gr, η εισαγγελέας που έχει αναλάβει την έρευνα διέταξε προκαταρκτική εξέταση για το κακούργημα της ανθρωποκτονίας, παραπέμποντας την υπόθεση στην υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η δικαστική λειτουργός εξέτασε τα έως τώρα στοιχεία και συνέδεσε τις δικογραφίες που είχαν προκύψει τόσο από τη μήνυση του πατέρα του 19χρονου όσο και από εκείνη της μητέρας του άτυχου φοιτητή.

Η εξέλιξη αυτή αποκαλύπτει ότι ο θάνατος του άτυχου νέου, που βρέθηκε κρεμασμένος από το πόμολο της ντουλάπας στο δωμάτιό του με τα χέρια δεμένα πισθάγκωνα, δεν ήταν αυτοκτονία, όπως είχε αρχικά συμπεράνει η προανάκριση που διενεργήθηκε από το τοπικό αστυνομικό τμήμα Σπάτων.

Καθοριστική υπήρξε η έκθεση του τεχνικού συμβούλου του πατέρα, ιατροδικαστή Χαράλαμπου Κούτση, ο οποίος υποστήριξε ότι το ενδεχόμενο της αυτοχειρίας είναι εξαιρετικά δύσκολο έως απίθανο. Επιπλέον, σημαντική συμβολή είχε και η εργαστηριακή πραγματογνωμοσύνη της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ., η οποία αποκάλυψε διαφορετική γραφή στις χειρόγραφες σημειώσεις του άτυχου φοιτητή.

Τι ζητά ο πατέρας

Ο πατέρας του άτυχου νέου, στη μήνυση που υπέβαλε στις 17 Μαΐου, ζητά την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου για να διευκρινιστεί ποια κινητά τηλέφωνα βρίσκονταν στο σπίτι την ημέρα του θανάτου, προτού αυτά τα δεδομένα χαθούν, αν δεν έχουν ήδη εξαφανιστεί.

Ζητά τη διεξαγωγή αναπαράστασης του σκηνικού του απαγχονισμού παρουσία εξειδικευμένου ιατροδικαστή και την κατάθεση σημαντικών μαρτύρων που δεν έχουν ακόμη κληθεί.


Πηγή