Κινέζος έκανε τον… Κινέζο και αποχώρησε σαν κύριος από Airbnb χρεώνοντας τον ιδιοκτήτη με 3.500 ευρώ για κλήσεις μέσω internet


Κινέζος έκανε τον… Κινέζο και αποχώρησε σαν κύριος από Airbnb χρεώνοντας τον ιδιοκτήτη με 3.500 ευρώ για κλήσεις μέσω internet


Διαφ.


Ο ιδιοκτήτης ενός ακινήτου τύπου Airbnb βρέθηκε αντιμέτωπος με έναν απίστευτο τηλεφωνικό λογαριασμό ύψους 3.500 ευρώ, εν αγνοία του, αφού νοίκιασε το ακίνητο σε έναν Κινέζο για μία εβδομάδα.

Τα ακίνητα που ενοικιάζονται μέσω πλατφορμών βραχυχρόνιας μίσθωσης προσφέρουν και Internet μέσω WiFi για να γίνουν πιο ελκυστικά. Οι εταιρείες συμβουλεύουν τους «οικοδεσπότες» με συγκεκριμένες οδηγίες για το πώς να ασφαλίσουν την παροχή Internet. Ωστόσο, λίγοι δίνουν σημασία στην παροχή σταθερής τηλεφωνίας που συνοδεύει τη συνδρομή του ιδιοκτήτη και παρέχεται μέσω του router.

Ο επιδέξιος ενοικιαστής, γνωστός για τις απατεωνιές του, συνέδεσε ένα σταθερό τηλέφωνο στο router και τηλεφωνούσε παράνομα στην Κίνα για μια εβδομάδα, αφήνοντας τον λογαριασμό στον ανυποψίαστο ιδιοκτήτη.

Διαβάστε με την ευκαιρία: «Κόφτης» στον τουρισμό: Πλαφόν στα Airbnb βάζει το νέο χωροταξικό - Ασαφείς περιορισμοί για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις

Κινέζος έκανε τον... Κινέζο και αποχώρησε σαν κύριος από Airbnb χρεώνοντας τον ιδιοκτήτη με 3.500 για κλήσεις μέσω internet

Τα φαινόμενα αυξάνονται συνεχώς, ιδίως ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου, με θύματα ιδιοκτήτες που προσπαθούν να βρουν λύση με τις εταιρείες διαχείρισης πλατφορμών βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων και τους παρόχους τηλεφωνίας και διαδικτύου.

Τουρίστες από την Ιαπωνία. την Κίνα, το Χονγκ Κονγκ, τα Αραβικά Εμιράτα κλπ καταφθάνουν στην Ελλάδα με σταθερά τηλέφωνα στις βαλίτσες τους. Πηγαινουν στο Airbnb της αρεσκείας τους συνδέουν την τηλεφωνική συσκευή, είτε μέσω splitter ειτε απευθείας στο router, και αρχίζουν τα τηλέφωνα στο εξωτερικό μέσω της σταθερής τηλεφωνίας. Και όλα αυτά έν άγνοια των ιδιοκτητών και των όρων της βραχυχρόνιας μίσθωσης. Τα, δε, φέσια που αφήνουν στους ιδιοκτήτες εξαρτώνται από την περίοδο διαμονής και μπορεί να ξεκινούν από κάποιες εκατοντάδες και να φθάνουν μέχρι και πολλές χιλιάδες ευρώ!

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διαχειριστών Ακινήτων (ΠΑΣΥΔΑ) έχουν γίνει λήπτες πολλών τέτοιων καταγγελιών από θύματα- ιδιοκτήτες που δεν ξέρουν τι να κάνουν με τα θηριώδη «φέσια» που τους έχουν αφήσει οι φιλοξενούμενοι τους.

Οι δύο φορείς συστήνουν στους ιδιοκτήτες να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στις παροχές Internet και προτείνουν συγκεκριμένα μέτρα προστασίας. Η ΠΟΜΙΔΑ αναφέρεται σε πακέτα internet μέσω κινητής τηλεφωνίας (5G και 4G) και έχει συνάψει συμφωνία με ιδιώτη πάροχο για την παροχή ασφαλούς ίντερνετ. Αυτή η πρωτοβουλία δεν απευθύνεται μόνο στα μέλη των σωματείων της, αλλά και στα μέλη άλλων οργανώσεων ιδιοκτητών και διαχειριστών βραχυχρόνιων μισθώσεων.

Η ΠΑΣΥΔΑ από την πλευρά της συστήνει τους ιδιοκτήτες ακίνητων να απενεργοποιήσουν από το router την χρήση σταθερής τηλεφωνίας ή να ενεργοποιήσουν την φραγή των εξερχομένων κλήσεων.

Σε κάθε περίπτωση, οι ιδιοκτήτες ακινήτων μπορούν να αναζητήσουν στην αγορά ένα πακέτο σύνδεσης Internet για βραχυχρόνιες μισθώσεις, το οποίο θα διασφαλίζει ότι οι φιλοξενούμενοι δεν θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιούν τηλεφωνικές κλήσεις.


Πηγή