Καλλιάνος, Τσατραφύλλιας, Γιαννόπουλος συμφωνούν: Στον «φούρνο» όλη η χώρα για μέρες! Πότε θα ξεπεράσει τα 40αρια η Αθήνα;


Καλλιάνος, Τσατραφύλλιας, Γιαννόπουλος συμφωνούν: Στον «φούρνο» όλη η χώρα για μέρες! Πότε θα ξεπεράσει τα 40αρια η Αθήνα;


Διαφ.


Καιρός: Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι οι υψηλές θερμοκρασίες θα διατηρηθούν το επόμενο διάστημα, με το θερμόμετρο να παραμένει σταθερά κοντά στους 40 βαθμούς Κελσίου. Όπως επισημαίνουν, οι καιρικές συνθήκες ευνοούν την εκδήλωση πυρκαγιών, καθιστώντας αναγκαία την αυξημένη προσοχή. Σύμφωνα με την πρόγνωση του meteo, ο καιρός σήμερα θα είναι ιδιαίτερα ζεστός, με τη θερμοκρασία στα ηπειρωτικά να ξεπερνά τους 40 βαθμούς, δημιουργώντας τοπικά συνθήκες καύσωνα.

Καλλιάνος: Παρατεταμένο κύμα ζέστης τουλάχιστον μέχρι τις 20-22 Ιουλίου

Τη δική του πρόγνωση για τις υψηλές θερμοκρασίες που θα διαρκέσουν αρκετές ημέρες, έδωσε σήμερα το πρωί ο μετεωρολόγος του Mega, Γιάννης Καλλιάνος, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού.

«Η ζέστη που έρχεται θα είναι παρατεταμένη και θα φτάσει μέχρι τις 20-22 Ιουλίου. Για τουλάχιστον δέκα ημέρες και ακόμα. Δεν θα δούμε ακραίες τιμές, δηλαδή 43 και 44 βαθμούς Κελσίου. Θα δούμε αρκετά 40άρια και 41 βαθμούς Κελσίου κυρίως στα δυτικά και στα βόρεια τμήματα, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής, θα έχουμε θερμοκρασίες γύρω στους 37, 38, ίσως και 39 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα είναι με αυξομειώσεις. Από αύριο θα αρχίσουν να υποχωρούν, αλλά τις υπόλοιπες ημέρες θα έχουμε μελτέμια με εξάρσεις και υφέσεις. Είναι μια επικίνδυνη κατάσταση αυτή λόγω των πυρκαγιών», σημείωσε μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα Mega».

Τσατραφύλλιας: Από Παρασκευή 40άρια και στην Αθήνα

Ο μετεωρολόγος του Alpha, Γιώργος Τσατραφύλλιας, έκανε τη δική του πρόγνωση, υπογραμμίζοντας την επικινδυνότητα της σημερινής ημέρας όσον αφορά τις πυρκαγιές.

Σύμφωνα με τα χθεσινοβραδινά του λεγόμενα στο δελτίο ειδήσεων του σταθμού, η θερμοκρασία σήμερα Τετάρτη (10/7) θα ξεπεράσει τους 41 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, τους 38 στην Αθήνα και θα φτάσει τους 40 βαθμούς στην Κεντρική Μακεδονία και την Κομοτηνή. «Η πιο δροσερή γωνιά της επικράτειας θα είναι οι Κυκλάδες και η βόρεια Κρήτη», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον ίδιο, την Πέμπτη η θερμοκρασία θα ανέβει ακόμα περισσότερο. Χαρακτηριστικά, ανέφερε ότι σε Πύργο, Αγρίνιο και Άρτα ο υδράργυρος θα φτάσει τους 42 βαθμούς, τους 40 στην Κομοτηνή, ενώ στο λεκανοπέδιο της Αττικής το θερμόμετρο θα αγγίξει τους 39 βαθμούς Κελσίου.

«Από την Παρασκευή (12/7) και μετά θα δούμε και στην Αττική 40 βαθμούς», σημείωσε.

Γιαννόπουλος: Όλη την εβδομάδα στα ύψη ο υδράργυρος

Παρά το ισχυρό μελτέμι που θα συνεχίσει να φυσάει στο Αιγαίο σήμερα και αύριο, η ζέστη φαίνεται να έχει έρθει για να μείνει, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Παναγιώτη Γιαννόπουλο.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε, σήμερα Τετάρτη (10/7) και αύριο Πέμπτη (11/7) οι βοριάδες στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 7 μποφόρ, δροσίζοντας τις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη, όπου η θερμοκρασία θα κυμαίνεται λίγο πάνω από τους 30 βαθμούς. Την Παρασκευή (12/7) και το Σάββατο (13/7) η ένταση των ανέμων θα μειωθεί και μόνο στα πιο ανατολικά τμήματα του Αιγαίου οι βοριάδες θα φτάσουν τα 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σήμερα και αύριο θα κυμαίνεται μεταξύ 38 και 40 βαθμών Κελσίου στα ηπειρωτικά, με τις υψηλότερες τιμές να καταγράφονται στη Θεσσαλία, την κεντρική Μακεδονία και τα δυτικά ηπειρωτικά.

Όπως είπε ο κ. Γιαννόπουλος, «από την Παρασκευή θα ανέβει λίγο ακόμα η θερμοκρασία και στα ανατολικά ηπειρωτικά. Ενώ το διήμερο Κυριακή και Δευτέρα δεν αποκλείεται κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά να σημειωθούν και θερμοκρασίες πάνω από 40 βαθμούς Κελσίου».

Σύμφωνα με τον ίδιο, το εντυπωσιακό είναι ότι και όλη τη νέα εβδομάδα με τα τελευταία στοιχεία ο υδράργυρος θα παραμείνει σε επίπεδα πολύ υψηλότερα από τα κανονικά. Για παράδειγμα, στην Αττική το θερμόμετρο πολύ πιθανόν ούτε μέχρι τις 25 Ιουλίου δεν θα πέσει το μεσημέρι κάτω από τους 37 βαθμούς.


Πηγή