Πύρινη κόλαση σε εργοστάσιο με ξύλινα κουφώματα στην Πάρο – Αναφορές για εκρήξεις


Πύρινη κόλαση σε εργοστάσιο με ξύλινα κουφώματα στην Πάρο – Αναφορές για εκρήξεις


Διαφ.


Σε εξέλιξη παραμένει η φωτιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 5.30 το απόγευμα της Τετάρτης (10/7) στην Πάρο, σε εργοστάσιο ξύλινων κουφωμάτων.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα fonitisparou.gr, η πυρκαγιά ξεκίνησε από τον χώρο του βαφείου, όπου σημειώθηκαν μικροεκρήξεις και ακολούθως επεκτάθηκε γρήγορα.

Από την πυρκαγιά σημειώνεται ότι δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί υπαλλήλων του εργοστασίου, ενώ η «μάχη» των Πυροσβεστών και όσων συνδράμουν είναι να περιοριστεί στον χώρο του εργοστασίου.

Συγκλονίζει ο αστυνομικός που έσωσε ηλικιωμένο από την φωτιά στην Πάτρα: «Τον σήκωσα στην αγκαλιά μου και με κρατούσε φοβισμένος»

Συγκλονίζει ο αστυνομικός Δημήτρης Χριστοδουλόπουλος, ο οποίος κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς που ξέσπασε χθες (09/07) στην Πάτρα, ρίχθηκε στις φλόγες για να σώσει έναν ηλικιωμένο άνδρα.

Ο αστυνομικός εμφανίζεται σε βίντεο να κουβαλά στα χέρια του έναν ηλικιωμένο για τον μεταφέρει μακριά από το ανεξέλεγκτο πύρινο μέτωπο και τον καπνό, όταν ο παππούς ήταν κυριολεκτικά «γαντζωμένος» από πάνω του.

Ο αστυνομικός, σε δηλώσεις του μετά το συμβάν, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι, «η φωτιά είχε φτάσει πίσω από τα σπίτια, ο κόσμος έτρεχε πανικόβλητος και ζητούσε βοήθεια. Οι εντολές μας ήταν άμεσα να εκκενώσουμε τα σπίτια και το κάναμε με όλες τις δυνάμεις που είχαμε».

Μάλιστα, πρόσθεσε ότι, «ενημερώθηκα για έναν ηλικιωμένο άνδρα ο οποίος βρισκόταν στο τελευταίο σπίτι στο ύψος της φωτιάς και δεν μπορούσε να περπατήσει.

Μου ζήτησαν να τον βοηθήσω, κάτι το οποίο θα το έκανα έτσι κι αλλιώς και πήγα μαζί με συναδέλφους μου. Τον σήκωσα στην αγκαλιά μου, με κρατούσε σφιχτά ο άνθρωπος, είχε φοβηθεί γιατί φώναζε και δεν τον άκουγε κανένας. Οι συνάδελφοι μου άνοιξαν τον δρόμο και καταφέραμε να τον κατεβάσουμε. Για καλή μας τύχη προλάβαμε. Μαζί με τους πυροσβέστες και τη βοήθεια των κατοίκων καταφέραμε να περιορίσουμε τη φωτιά».


Πηγή