Πέθανε η Πόπη Κωνσταντοπούλου – Η μεγάλη Ελληνίδα είχε κατασκευάσει το Κωνσταντοπούλειο ίδρυμα


Πέθανε η Πόπη Κωνσταντοπούλου – Η μεγάλη Ελληνίδα είχε κατασκευάσει το Κωνσταντοπούλειο ίδρυμα


Διαφ.


Την ημέρα που η φωτιά απείλησε το Κωνσταντοπούλειο, έφυγε από τη ζωή η δημιουργός του, Πόπη Κωνσταντοπούλου, λίγες ώρες πριν τον θάνατο και του Γιάννη Κατσάμπα.

Η Πόπη Κωνσταντοπούλου ήταν παρούσα στο ίδρυμα καθημερινά, παρακολουθώντας νοερά τη λειτουργία και τις δράσεις του έργου της. Τόσο η ίδια όσο και η αδελφή της Αλίκη δεν περιορίστηκαν μόνο στα χρήματα που διέθεσαν για την κατασκευή του «Κωνσταντοπουλείου», αλλά ενίσχυαν το ίδρυμα κάθε χρόνο με γενναίες δωρεές, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην απρόσκοπτη οικονομική λειτουργία του.

Η Πόπη Κωνσταντοπούλου ήταν κόρη του Θόδωρου και της Μαρούλας Κωνσταντοπούλου. Ο πατέρας της, πολιτικός μηχανικός, διακρίθηκε επιχειρηματικά μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Με την κληρονομιά του πλούτου του, οι δύο αδελφές δώρισαν μεγάλο μέρος της περιουσίας τους σε αγαθοεργίες.

Η Πόπη ήταν ιδιαίτερα συνδεδεμένη με το «Κωνσταντοπούλειο» Ευγηρείο, ενώ η αδελφή της, Αλίκη, επιμελήθηκε την ανακαίνιση και ανακατασκευή του Νοσοκομείου «Αγία Όλγα» στη Νέα Ιωνία της Αθήνας.

Η κηδεία της θα γίνει σήμερα, Πέμπτη (11/7) στο κοιμητήριο της Κηφισιάς.

Η αρχόντισσα και φιλάνθρωπος άφησε την τελευταία της πνοή την ώρα που οι φλόγες απειλούσαν τον οίκο ευγηρίας.

Θρήνος επικρατεί στην Πάτρα για τον χαμό της ευεργέτιδας Πόπης Κωνσταντοπούλου, η οποία έφυγε για το μεγάλο ταξίδι το απόγευμα της Τρίτης, στο σπίτι της στην Κηφισιά.

Η φιλάνθρωπος Πόπη Κωνσταντοπούλου, η οποία μαζί με την αδελφή της Αλίκη Περωτή-Κωνσταντοπούλου ίδρυσαν τον Κωνσταντοπούλειο Οίκο Ευγηρίας, έφυγε από τη ζωή πλήρης ημερών.

Μοιραίο παιχνίδι της μοίρας, το γεγονός ότι η καλοσυνάτη αρχόντισσα άφησε την τελευταία της πνοή ακριβώς τη στιγμή που μεγάλη φωτιά σήμανε συναγερμό στην Πάτρα. Η κατάσταση επιδείνωσε με την εντολή εκκένωσης του οίκου ευγηρίας, καθώς οι φλόγες πλησίαζαν επικίνδυνα.

Όπως αναφέρει το pelop.gr, μέχρι και τα 90 της χρόνια, η Πόπη Κωνσταντοπούλου έδινε το παρών καθημερινά στο Κωνσταντοπούλειο και φρόντιζε για την εύρυθμη λειτουργία του. Μάλιστα, μαζί με την αδερφή της, εκτός από το γενναίο χρηματικό ποσό των δύο εκ. ευρώ που χρειάστηκαν για την κατασκευή του, φρόντιζαν να συνεχίζουν το σπουδαίο έργο τους με δωρεές.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η ίδια αποστασιοποιήθηκε το 2018, όταν άρχισαν οι δικαστικές διενέξεις στον οίκο ευγηρίας.

Ήταν κόρη του Θόδωρου και της Μαρούλας Κωνσταντοπούλου και απέκτησε τέσσερα παιδιά: τον Νίκο, τη Μυρτώ, τη Λυδία και την Ιόλη. Τα παιδιά της συνέχισαν τις ευεργεσίες και τις δωρεές, ακολουθώντας τον δρόμο που χάραξε η μητέρα τους. Συγγενείς και φίλοι θα αποχαιρετήσουν την Πόπη Κωνσταντοπούλου την Πέμπτη στο κοιμητήριο της Κηφισιάς.


Πηγή