Κορινθία: Καίει ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Στιμάγκα – Επιχειρούν 140 πυροσβέστες, 11 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα (video)


Κορινθία: Καίει ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Στιμάγκα – Επιχειρούν 140 πυροσβέστες, 11 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα (video)


Διαφ.


Μαίνεται ανεξέλεγκτη η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης (11/7) σε δασική έκταση στην Στιμάγκα Κορινθίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν απειλείται ο οικισμός μέχρι στιγμής. Παράλληλα, οι δυνάμεις της Πυροβεστικής ενισχύθηκαν και πλέον έχουν σπεύσει 140 πυροσβέστες με 45 οχήματα και 6 πεζοπόρα τμήματα.

Από αέρος επιχειρούν συνολικά 11 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα συντονιστικό. Συνδράμουν επίσης μηχανήματα έργου και υδροφόρες από δήμο και την Περιφέρεια.

Τραγωδία στην Μυτιλήνη: Βρέθηκε απανθρακωμένη σορός σε αυτοκίνητο

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική για φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής (11/7) σε αγροτολιβαδική έκταση, στην περιοχή του Πολιχνίτου Λέσβου.

Στο σημείο, μάλιστα, βρέθηκε εντός αυτοκινήτου απανθρακωμένο ένα άτομο.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Πύρινη κόλαση σε εργοστάσιο με ξύλινα κουφώματα στην Πάρο – Αναφορές για εκρήξεις

Τα αιτία διερευνώνται από την ΕΛ.ΑΣ και το ανακριτικό της Πυροσβεστικής.

Σηκώθηκαν εναέρια μέσα

Στο σημείο επιχειρούν 22 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 7 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού 5 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Επίσης, στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν εθελοντές και υδροφόρες του Δήμου δυτικής Λέσβου.

Υψηλός ο κίνδυνος για φωτιές σήμερα

Υπενθυμίζεται ότι για σήμερα Πέμπτη έχει σημάνει συναγερμός σε τέσσερις περιφερειακές ενότητες της χώρας για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς (κατηγορία κίνδυνου 4), σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Συγκεκριμένα, πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς υπάρχει στις περιφέρειες Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων), Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Λακωνίας), Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας) και Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης (ΠΕ Έβρου).

Σε συνεργασία με τη γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και οι περιφέρειες και δήμοι αυτών των περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα για τη λήψη μέτρων αρμοδιότητάς τους.


Πηγή