Στιγμές αγωνίας: Boeing 777 χτύπησε την ουρά του στο διάδρομο κατά την απογείωση – Τρομακτικό βίντεο


Στιγμές αγωνίας: Boeing 777 χτύπησε την ουρά του στο διάδρομο κατά την απογείωση – Τρομακτικό βίντεο


Διαφ.


Ένα αεροσκάφος της LATAM που αναχωρούσε από την Ιταλία για τη Βραζιλία χτύπησε την ουρά του στην άσφαλτο του διαδρόμου κατά την απογείωση, όπως αναφέρει η Aviation Herald.

Το περιστατικό συνέβη την Τρίτη, 9 Ιουλίου 2024, και αφορά την πτήση LA8073 της LATAM, η οποία είχε προγραμματιστεί να εκτελεστεί από το Μιλάνο της Ιταλίας (MXP) προς το Σάο Πάολο της Βραζιλίας (GRU). Την πτήση εκτελούσε ένα Boeing 777-300ER 11 ετών με κωδικό νηολόγησης PT-MUG.

Στις 13:26 τοπική ώρα, το αεροσκάφος απογειώθηκε από τον διάδρομο 35L του αεροδρομίου Malpensa του Μιλάνου. Ωστόσο, κατά την περιστροφή του, το αεροσκάφος χτύπησε την ουρά του στον διάδρομο προσγείωσης/απογείωσης.

Το αεροσκάφος απογειώθηκε με ασφάλεια και σταμάτησε την άνοδό του στα 5.000 πόδια. Στη συνέχεια μπήκε σε τροχιά αναμονής, ανέβηκε στα 6.000 πόδια και στη συνέχεια άρχισε την ρίψη καυσίμων για αναγκαστική προσγείωση. Το αεροσκάφος προσγειώθηκε ξανά στο αεροδρόμιο του Μιλάνου περίπου 75 λεπτά μετά την πρώτη αναχώρησή του.

Τρόμος για επιβάτες αεροπλάνου: Φωτιά στον τροχό κατά την προσγείωση – Βγήκαν από φουσκωτή τσουλήθρα (video)

Φωτιά εκδηλώθηκε σε τροχό ενός Airbus A-330 των σαουδαραβικών αερογραμμών κατά την προσγείωσή του σήμερα (11/7) στο διεθνές αεροδρόμιο της Πεσαβάρ, στο Πακιστάν.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση του μηχανισμού αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων στο διεθνές αεροδρόμιο, καθώς έγινε εσπευσμένα ρίψη αφρού στους τροχούς του αεροσκάφους, το οποίο οι επιβαίνοντες εγκατέλειψαν από τη φουσκωτή τσουλήθρα.

Η πτήση SV-792 της εταιρείας Saudia είχε αναχωρήσει από το Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας με προορισμό την Πεσαβάρ του Πακιστάν.

Οι 276 επιβάτες και τα 21 μέλη του πληρώματος εγκατέλειψαν με ασφάλεια το αεροσκάφος χωρίς να αναφερθούν τραυματισμοί, σύμφωνα με τη διοίκηση του αεροδρομίου. Τα αίτια εκδήλωσης φωτιάς στον τροχό του Airbus A-330 διερευνώνται.

Εφιαλτικές ώρες για τους επιβάτες: Αεροπλάνο πιάνει φωτιά λίγο πριν την απογείωση (video)

Τρομακτικές στιγμές έζησαν οι επιβαίνοντες αεροπλάνου της American Airlines, το οποίο έπαθε… λάστιχο λίγο πριν την απογείωση από την Τάμπα της Φλόριντα με προορισμό το Φοίνιξ, την Τετάρτη (11/7).

Όπως θα δείτε στο βίντεο που δημοσιεύθηκε το αεροσκάφος ενώ κινείται στον διάδρομο απογείωσης, σκάει ένα λάστιχο με αποτέλεσμα να πάρει φωτιά.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Τραγωδία με μηχανικό αεροπλάνου: Τουρμπίνα τον «ρούφηξε» και τον διαμέλησε

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της American Airlines, Alfredo Garduño, το ζήτημα αφορούσε τα ελαστικά του Boeing 737 – 800.

Οι υπηρεσίες αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών ανταποκρίθηκαν στο σημείο λίγο πριν από τις 8 π.μ., αφού έλαβαν την πληροφορία ότι ένα ελαστικό είχε εκραγεί και είχε πάρει φωτιά, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Αεροδρομίου της Τάμπα, Τζόσουα Γκίλιν, στους Tampa Bay Times.

Όλοι οι επιβαίνοντες, συμπεριλαμβανομένων 174 επιβατών και έξι μελών του πληρώματος, «αποβιβάστηκαν με ασφάλεια και μεταφέρθηκαν με λεωφορείο στον τερματικό σταθμό», δήλωσε ο Garduño. Καμία άλλη πτήση δεν επηρεάστηκε από το περιστατικό, ανέφεραν οι Times.

Όλοι οι επιβάτες μεταφέρθηκαν σε άλλες πτήσεις προς Φοίνιξ.

«Δεν θέλαμε ποτέ να διαταράξουμε τα ταξιδιωτικά σχέδια των πελατών μας και ζητούμε συγγνώμη για την όποια αναστάτωση μπορεί να προκάλεσε αυτό», δήλωσε ο Garduño.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο:


Πηγή