Σήμερα η τελετή ονοματοδοσίας οδού στη μνήμη της Κλαούντια-Αλεξάνδρας που «χάθηκε» στην τραγωδία των Τεμπών


Σήμερα η τελετή ονοματοδοσίας οδού στη μνήμη της Κλαούντια-Αλεξάνδρας που «χάθηκε» στην τραγωδία των Τεμπών


Διαφ.


Σήμερα, Παρασκευή 12 Ιουλίου 2024 θα πραγματοποιηθεί η τελετή ονοματοδοσίας οδού, στη μνήμη της Κλαούντια-Αλεξάνδρας Λάτα, που χάθηκε στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών (28.02.2023).

Η μετονομασία αποτελεί φόρο τιμής στη μνήμη της Κλαούντια-Αλεξάνδρας, η οποία έχασε τη ζωή της στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών στις 28 Φεβρουαρίου 2023.

Η Κλαούντια-Αλεξάνδρα Λάτα ήταν κάτοικος της Νέας Σμύρνης και η πρωτοβουλία για την μετονομασία της οδού ξεκίνησε από την 3η Κοινότητα του Δήμου Λαρισαίων. Η πρόταση υιοθετήθηκε ομόφωνα από την Κοινότητα και έλαβε πλειοψηφία στην Επιτροπή Ονομασίας και Μετονομασίας Συνοικιών, Οδών και Πλατειών του Νομού Λάρισας.

Αύριο η τελετή ονοματοδοσίας οδού στη μνήμη της Κλαούντια-Αλεξάνδρας που «χάθηκε» στην τραγωδία των Τεμπών
Η οδός Σόλωνος θα μετονομαστεί σε “Αλεξάνδρας Λάτα”

Εκτός από το να τιμά τη μνήμη της Κλαούντια-Αλεξάνδρας Λάτα, η μετονομασία συμβάλλει και στην άρση της σύγχυσης που προκαλούσε η ύπαρξη δύο οδών με παρόμοια ονομασία στην ίδια περιοχή (οδός Σόλωνα και οδός Σόλωνος).

Η τελετή θα λάβει χώρα στις 11 π.μ., στη συμβολή των οδών Σωκράτους & Σόλωνα (η οποία είναι και η οδός που θα μετονομαστεί σε Αλεξάνδρας Λάτα), στη συνοικία της Ν.Σμύρνης.


Πηγή