Λαοθάλασσα πιστών για τον Άγιο Παΐσιο στο ναό του «διαβιβαστή Του Θεού» στην Μακρακώμη


Λαοθάλασσα πιστών για τον Άγιο Παΐσιο στο ναό του «διαβιβαστή Του Θεού» στην Μακρακώμη


Διαφ.


Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην Μακρακώμη για την ετήσια μνήμη του οικουμενικού Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου.

Να σημειωθεί ότι στην πόλη της Μακρακώμης επιτέλεσε την στρατιωτική του θητεία ο Όσιος κατά την διάρκεια του μεσοπολέμου, στον Λόχο των Διαβιβάσεων και έλαβε το απολυτήριο του στρατού, το επίκεντρο της Φθιώτιδος και ολόκληρης της Στερεάς Ελλάδος. Είναι προστάτης του σώματος των Διαβιβαστών και χαρακτηρίζεται «διαβιβαστής Του Θεού».

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Πραγματικός τρόμος από την προφητεία του Αγίου Παϊσίου για το «τέλος» της Ελλάδας: «Τα χρήματα θα εκλείψουν και τότε θα...»

Ένα σπουδαίο εκκλησιαστικό έργο μεγάλης σημασίας και ιδιαίτερης αξίας, ο Ιερός Ναός του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου ανεγέρθηκε στη Μακρακώμη, που αποτέλεσε μία προσπάθεια, που ξεκίνησε το 2016, ως όραμα του μακαριστού Μητροπολίτου Φθιώτιδος κυρού Νικολάου και υλοποιήθηκε και ολοκληρώθηκε, κατόπιν συντονισμένων και αόκνων προσπαθειών του Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών, με την πολυετή συγκινητική και διαρκή συνδρομή του πιστού και φιλόχριστου λαού του Θεού, από κάθε γωνιά της Φθιώτιδος αλλά και από πολλές περιοχές ολόκληρης της Ελλάδας.

Η αποπεράτωση του Ιερού Μητροπολιτικού Παρεκκλησίου του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Παϊσίου του Αγιορείτου, στη θέση «Κούτρες» Μακρακώμης, σε έναν τόπο κατάφυτο από κυπαρίσσια και άλλα δέντρα, που θυμίζουν, μάλιστα, το κελί του Οσίου Παϊσίου στο Άγιον Όρος, όπου μπροστά του απλώνεται η κοιλάδα του Σπερχειού και στο βάθος διακρίνεται η πόλη της Λαμίας, ολοκληρώθηκε, και σήμερα το απόγευμα τελέσθηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός των Εγκαινίων και της μνήμης του Οσίου.

Παρουσία αγίων Καθηγουμένων της Ιεράς Μητροπόλεως, πλήθους ιερέων, των τοπικών αρχόντων και πλήθους πιστού λαού, παρά τον καύσωνα των ημερών, ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών εκόμισε στον προς Εγκαινισμό Ναό του Οσίου Παϊσίου τα Ιερά Λείψανα των Αγίων Μαρτύρων, Πολυκάρπου Επισκόπου Σμύρνης, Χαραλάμπους και Τρύφωνος του ιαματικού, τα οποία και εναπέθεσε στην Αγία Τράπεζα.

Άγιος Παΐσιος

Τι είπε ο Μητροπολίτης

Στο λόγο του ο Μητροπολίτης χαρακτηριστικά ανέφερε:

«Είναι μεγάλη μέρα σήμερα και ιδιαίτερα συγκινητική για την τοπική μας Εκκλησία, αλλά και για την Ορθόδοξη Εκκλησία εν γένει, διότι εορτάζουμε τη μνήμη του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Παϊσίου του Αγιορείτου, ενός οικουμενικού Αγίου, ενός Αγίου με οικουμενική αποδοχή, την οποία αποδοχή επικύρωσε και η κατάταξή του στο αγιολόγιο της Ορθοδόξου Ανατολικής Εκκλησίας με την απόφαση της Ιεράς Συνόδου του Σεπτού Οικουμενικού μας Πατριαρχείου, ενός αγίου της αγάπης, ενός αγίου της προσευχής, της ησυχίας, της νήψεως, ενός αγίου της προσφοράς και της θυσίας».


Πηγή