Τέμπη – Έγινε η ονοματοδοσία οδού προς τιμήν της Κλαούντια Λάτα: «Σε αυτόν εδώ τον δρόμο θα συναντώ την κόρη μου»


Τέμπη – Έγινε η ονοματοδοσία οδού προς τιμήν της Κλαούντια Λάτα: «Σε αυτόν εδώ τον δρόμο θα συναντώ την κόρη μου»


Διαφ.


Πραγματοποιήθηκε η πρωτοβουλία του δημάρχου Λαρισαίων μαζί με τους κατοίκους της πόλης να γίνει ονοματοδοσία οδού προς τιμήν της Κλαούντια Λάτα, η οποία έχασε τη ζωή της στη σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη.

Η εκδήλωση έγινε δίπλα από το κτήριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, με τη μητέρα της να δηλώνει: «Σε αυτόν εδώ τον δρόμο θα συναντώ την κόρη μου και θα τα λέμε όπως παλιά. Ο πόνος είναι αβάσταχτος, αλλά είμαι ευχαριστημένη που η Λάρισα δεν ξεχνά».

Δείτε επίσης: «Δικαιοσύνη»: H αδελφή των δίδυμων κοριτσιών που σκοτώθηκαν στα Τέμπη ήταν η γυναίκα που φώναξε στον Κυριάκο Μητσοτάκη στην Κέρκυρα!

Συγκίνηση στη Λάρισα με την ονοματοδοσία οδού για την Κλαούντια Λάτα που «έφυγε» στα Τέμπη

Ο δήμαρχος, Θανάσης Μαμάκος, επεσήμανε με τη σειρά του: «Η Λάρισα τηρεί την υπόσχεσή της και δεν ξεχνά» και πρόσθεσε πως αυτό το διάστημα πραγματοποιούνται και έργα για την ανέγερση μνημείου προς τιμήν των νεκρών της τραγωδίας.

Η μητέρα της Κλαούντια, Άλμα Λάτα, μίλησε πριν από λίγο καιρό στην εκπομπή «Super Κατερίνα». Η κ. Λάτα, όπως και άλλοι γονείς και συγγενείς των 57 θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών, ψάχνουν να βρουν δικαίωση για τις αθώες ψυχές που βρήκαν τραγικό θάνατο στο ταξίδι τους με τρένο προς την Θεσσαλονίκη. Η ίδια εξομολογήθηκε πως η κόρη της κάηκε μέσα σε 6 δευτερόλεπτα…

«Ζω στη Λάρισα 30 χρόνια. Η αγάπη που παίρνω από όλους τους Λαρισαίους, και τον Δήμαρχο, είναι τόσο μεγάλη…. Ήρθαν από μόνοι τους να με πλησιάσουν. Δεν ήθελα να διακόψω την παρέλαση, γιατί υπήρχαν γονείς, γιαγιάδες και παππούδες που χαιρόντουσαν τα παιδιά τους μπροστά, όπως χαιρόμουνα και εγω. Τα αισθήματα ήταν τόσο δυνατά μέσα μου που δε μπορούσα να συγκρατήσω τα κλάματά μου», δήλωσε

«Στην αρχή, προσπάθησα μόνη μου να πλησιάσω τον κύριο Παπαστεργίου, μετά ήρθε μόνος του να του πω δυο λόγια. Ζητάω μόνο δικαιοσύνη για τα παιδιά μας, τις 57 οικογένειες που δεν μπορείτε να πιστέψετε πως ουρλιάζουμε κάθε ημέρα. Το σπίτι μου έγινε νεκροταφείο και το νεκροταφείο έγινε το δεύτερο σπίτι μου. Χάσαμε τα σπλάχνα μας με τόσο άδικο τρόπο. Τι κάνανε λάθος τα παιδιά μας; Ανέβηκαν στο τρένο, το πιο ασφαλές μέσο όλου του κόσμου, που εγώ η ίδια η μανούλα της έλεγα τρένα, όχι λεωφορεία. Τα τρένα δεν θα πάθουμε τίποτα. Από το πιο ασφαλές μέσο μεταφορά πέθαναν.

Τριάντα άτομα μέσα στο κυλικείο έγιναν στάχτη μέσα σε έξι δευτερόλεπτα με το εύφλεκτο υλικό που μετέφερε η εμπορική αμαξοστοιχία. Αυτό θα αποδειχτεί στη δικαιοσύνη. Κάηκαν τα παιδιά μας σε 1400 βαθμούς. Ξέρουμε τι μετέφερε, θα φανεί, θα ανοίξουν οι πόρτες της δικαιοσύνης και θα φανούν όλα», εξομολογήθηκε.


Πηγή