Θλίψη στον Βόλο για τον θάνατο της 44χρονης γιατρού, Κλέλιας Αθανασοπούλου – Ήταν μητέρα 2 μικρών παιδιών
Σοκ έχει προκαλέσει στον Βόλο η είδηση του θανάτου μιας 44χρονης γυναίκας, της Κλέλιας Αθανασοπούλου, Επιμελήτριας Α’ στο Μικροβιολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Βόλου.
Τα τελευταία χρόνια πάλευε με τον καρκίνο, αλλά τελικά, παρά τις αδιάκοπες προσπάθειες, δεν τα κατάφερε.
Αφήνει πίσω της δύο παιδιά. Το άγγελμα του θανάτου της έπεσε σαν “βόμβα” στους εργαζόμενους του “Αχιλλοπουλείου” και προκάλεσε σοκ στο οικογενειακό και φιλικό της περιβάλλον.
Όπως αναφέρει το magnesianew.gr, η Κλέλια Αθανασοπούλου ήταν, από τα σχολικά της χρόνια, μια κοπέλα γεμάτη χαμόγελο, αισιοδοξία και όνειρα. Ήταν μια αξιόλογη προσωπικότητα, παράδειγμα προς μίμηση για τον χαρακτήρα και τον δυναμισμό της. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Σιένα. Αγαπούσε το επάγγελμά της και μέχρι την τελευταία στιγμή που νοσηλευόταν, έλεγε στους συναδέλφους της ότι ήθελε να σηκωθεί από το κρεβάτι για να κάνει την εφημερία, προκειμένου να τους ξεκουράσει.
Η μεγάλη της αδυναμία ήταν τα δύο της παιδιά, ο Οδυσσέας και ο Ιάσονας. Όσες ώρες κι αν δούλευε, πάντα τα διάβαζε και πάντα έβρισκε χρόνο για εκείνα. Αγαπούσε τη μουσική και τη λογοτεχνία, αγαπούσε τη ζωή. Οικογένεια, συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι είναι συντετριμμένοι από τον θάνατό της. Όλοι λένε πως η Κλέλια ήταν ένα μοναδικό πλάσμα, που έδωσε αμέτρητα μαθήματα δύναμης και αξιοπρέπειας, ομορφαίνοντας τη ζωή τους. Δεν πρόκειται ποτέ να την ξεχάσουν.
«Πάλεψε όλα τα χρόνια χωρίς να υποκύψει…»
Σε θλίψη βρίσκεται ο ιατρικός κόσμος της Μαγνησίας από τον θάνατο της Κλέλιας Αθανασοπούλου, γιατρού, που έφυγε από την ζωή σε ηλικία 44 ετών. Όπως γράφει σε ανάρτησή του ο Μιχάλης Μεικόπουλο:
«Η είδηση του θανάτου της, συγκλόνισε τους υγειονομικούς και τη κοινωνία .Μια γιατρός που άφησε θετικά αποτυπώματα στο Νοσοκομείο ,με την εργατικότητα ,την επιστημονικότητα ,τη συναδερφικότητα και την αγάπη προς τον ασθενή. Οσοι συνεργαστήκαμε μαζί της, γνωρίζαμε ότι είχαμε μαζί, στη συλλογική νοσοκομειακή εργασία, ένα συνάδερφο που θα μας βοηθούσε να βγουν γρήγορα τα αποτελέσματα για να λάβουμε σωστές αποφάσεις.
Το ΕΝΥ (εγκέφαλο νωτιαίο υγρό έχει δεν έχει κύτταρα) μας ενημέρωνε με το τηλέφωνο ή διάζωσης. Μηνιγγίτιδα ή όχι. Όλο το εργαστήριο στην υπηρεσία του κλινικού γιατρού. Προχωρημένα μεσάνυχτα πριν πολλά χρόνια ήρθε να μου πεί ,ότι χτύπησε μια αιμοκαλλιέργεια για κάποιο ασθενή της ΑΠ ,ήταν θετική. Εκεί για πρώτη φορά μου ανακοίνωσε ότι πρόσφατα σε μαστογραφία βρέθηκε πρόβλημα. Με γενναιότητα και αξιοπρέπεια αντιμετώπισε το γεγονός.
Πάλεψε όλα τα χρόνια χωρίς να υποκύψει στη σοβαρότητα του προβλήματος και στο άγχος που δημιουργούσε. Κοντά της η Τέτα Περδικούρη από το ογκολογικό τμήμα του Νοσοκομείου και οι γιατροί του εργαστηρίου και του Νοσοκομείου.
Άριστη γιατρός, καταπληκτική μάνα με δυο παιδιά που υπεραγαπούσε, αγωνιζόταν για τη μονογονεική οικογένεια της. Με συμπαραστάτες τους γονείς της.
Μέχρι τελευταία αντιμετώπισε το πρόβλημα με αξιοπρέπεια και θάρρος.Οι γιατροί και το προσωπικό που το τελευταίο διάστημα στην ΑΠ την νοσήλευαν έχουν να το λένε.
Συλλυπητήρια στην οικογένεια της . Καλό ταξίδι στην αιωνιότητα Κλέλια μας».
Πηγή