Δε μας αφήνει να χαρούμε για πολύ ο Γιάννης Καλλιάνος: «Μικρή η ανάσα δροσιάς, όλα τελειώνουν και ξανά θερμή εισβολή από…»


Δε μας αφήνει να χαρούμε για πολύ ο Γιάννης Καλλιάνος: «Μικρή η ανάσα δροσιάς, όλα τελειώνουν και ξανά θερμή εισβολή από…»


Διαφ.


Ο Γιάννης Καλλιάνος αναφέρθηκε στην ανάσα δροσιάς, που θα πάρουμε με τα φαινόμενα, που θα σημειωθούν στην χώρα μας, τονίζοντας όμως πως από την νέα εβδομάδα ο υδράργυρος… θα τραβήξει ξανά την ανηφόρα.

Συγκεκριμένα, διάλειμμα για λίγες ημέρες θα κάνει ο καύσωνας, καθώς η θερμοκρασία θα αρχίσει να υποχωρεί σταδιακά, όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος, με έκτακτο δελτίο επίσης να εκδίδεται. Στη συνέχεια, όμως, θα κάνουν την εμφάνισή τους θερμικές καταιγίδες, που θα φέρουν μπουρίνια και ισχυρές καταιγίδες.

Σήμερα Τετάρτη (24/7) καταιγίδες θα σημειωθούν το απόγευμα σε δυτική Μακεδονία, κεντρική Μακεδονία και Θεσσαλία. Αύριο Πέμπτη (25/7), βροχές σε κεντρική και ανατολική Μακεδονία, Θράκη, Εύβοια. Σε κάποιες περιοχές αναμένονται και χαλαζοπτώσεις.

Οι υψηλές θερμοκρασίες πάντως θα επιστρέψουν μετά το Σαββατοκύριακο.

Η πλήρης εξέλιξη των φαινομένων

Βροχές αναμένονται από το μεσημέρι και μετά σε περιοχές της Πελοποννήσου έως τη Θράκη. Στο εσωτερικό της χώρας αναμένονται τα φαινόμενα να έχουν έντονο χαρακτήρα ενώ στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια.

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται στους 35-36 στα δυτικά, ηπειρωτικά και Επτάνησα, στους 32-34 στα βόρεια, στους 34-35 στις ανατολικές ηπειρωτικές περιοχές ενώ στα νησιά του Αιγαίου η θερμοκρασία θα κυμαίνεται στους 32-36 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικός στο Ιόνιο 5-6 μποφόρ, όπως και στο Αιγαίο όπου θα φτάσουν τα 7 μποφόρ στις κεντρικές περιοχές.

Στην Αττική, η μέρα θα ξεκινήσει με μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές μπόρες. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 25 έως 35 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν έως 4-5 μποφόρ στις γύρω θαλάσσιες περιοχές.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν μπόρες και βροχές από το μεσημέρι. Στις νότιες περιοχές αναμένονται ισχυρές καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βοριάδες έως 5-6 μποφόρ στον Θερμαϊκό.

Την Παρασκευή (26/7) ο καιρός θα βελτιωθεί ενώ υπάρχει μικρή πιθανότητα να βρέξει στα ορεινά. Το Σάββατο (27/7) ο καιρός θα είναι ακόμα καλύτερος ενώ η θερμοκρασία θα ανέβει.


Πηγή