«Μελανό σημείο» από την Χριστίνα Σούζη: «Δυστυχώς ήρθε για μείνει στη χώρα…»


«Μελανό σημείο» από την Χριστίνα Σούζη: «Δυστυχώς ήρθε για μείνει στη χώρα…»


Διαφ.


Καιρός: Δεν είναι ευχάριστα τα νέα για το υπόλοιπο της εβδομάδας, όσον αφορά τα… μπάνια μας τουλάχιστον, αφού οι βροχές και οι καταιγίδες θα επιμείνουν, σύμφωνα με την Χριστίνα Σούζη.

Πάντως, στο μέτωπο της θερμοκρασίας, όλα είναι καλύτερα πλέον, αφού οι φυσιολογικές τιμές επανήλθαν μετά από την τεράστια περίοδο καύσωνα σε όλη τη χώρα. Συνδυασμός επικίνδυνος με την ανατροπή του καιρού πλέον, αφού είναι αυξημένος ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών από τους κεραυνούς που πέφτουν σε πολύ ξηρό έδαφος.

Δείτε επίσης: Τα Μερομήνια τρελάθηκαν: Χωρισμένος στα 2 ο Αύγουστος – Από τα 45αρια στις καταιγίδες και τον ξαφνικό χειμώνα!

Σκηνικό αστάθειας λοιπόν τα επόμενα 24ωρα σε αρκετές περιοχές, με την μετεωρολόγο του ΣΚΑΪ να εφιστά την προσοχή και να «δείχνει» συγκεκριμένες περιοχές που θα πληγούν.

Καιρός: Αναλυτική πρόγνωση από τη Χριστίνα Σούζη

Επιβεβαιώθηκαν πανηγυρικά τα Μερομήνια με τον Ιούλιο και προειδοποιούν: «Καταστροφικός Αύγουστος με… ξαφνικό χειμώνα»

Μερομήνια 2024: Τι καιρό θα κάνει σύμφωνα με τα μερομήνια τον Αύγουστο 2024; Πανηγυρικά επιβεβαιώθηκαν περί καύσωνα διαρκείας τον Ιούλιο.

Τα μερομήνια κάθε έτους προβλέπονται με βάση τις καιρικές συνθήκες του πρώτου δωδεκαήμερου του Αυγούστου.

Τι λένε τα Μερομήνια Ιουλίου 2024 σύμφωνα με τις προβλέψεις των ειδικών;

Μερομήνια ονομάζει ο λαός τις δώδεκα πρώτες ημέρες του ογδόου φεγγαριού του έτους. Παρατηρώντας τα καιρικά φαινόμενα αυτών των πρώτων ημερών της, οι άνθρωποι μάντευαν την καιρική κατάσταση των επόμενων δώδεκα στην αρχή φεγγαριών και αργότερα μηνών.

Αναλυτικά τα Μερομήνια: Τι ανέφεραν για τον Ιούλιο;

Δύσκολος αναμένεται ο Ιούλιος, σύμφωνα με τα μερομήνια.

Το πρώτο μισό του μήνα θα έχουμε παρατεταμένη περίοδο υψηλών θερμοκρασιών.

Στη συνέχεια η θερμοκρασία θα πέσει λίγο.

Όμως από τις 19 ως τις 25 Ιουλίου η θερμοκρασία θα ανέβει ξανά σε επίπεδα καύσωνα.

Μερομήνια 2024: Τι λένε για τον Αύγουστο;

Σύμφωνα με τα Μερομήνια μετά τον 15γουστο αναμένεται ο καιρός να αλλάξει απότομα με καταιγίδες και μπόρες, ενώ και η θερμοκρασία θα πέσει αισθητά.

Πρώτο δεκαήμερο με υψηλές θερμοκρασίες στα νότια, κανονικές βορειοανατολικά. 11-21 ισχυρός καύσωνας. 22-26 ισχυρή κακοκαιρία με καταιγίδες από τα δυτικά προς τα βορειοανατολικά και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας. Τέλος του μήνα με βελτιωμένο καιρό και κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες.


Πηγή