Έκτακτη «καμπάνα» Γιώργου Τσατραφύλλια: «Έντονη κεραυνική δραστηριότητα» – Ο χάρτης


Έκτακτη «καμπάνα» Γιώργου Τσατραφύλλια: «Έντονη κεραυνική δραστηριότητα» – Ο χάρτης


Διαφ.


Καιρός: Σε ισχύ βρίσκεται έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους.

Μάλιστα, ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας με ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Facebook προειδοποιεί για έντονη κεραυνική δραστηριότητα σε περιοχές της Πελοποννήσου.

Καιρός: Η ανάρτηση του Γιώργου Τσατραφύλλια

«Προσοχή! Σήμα για έντονη κεραυνική δραστηριότητα και πολύ ασταθή ατμόσφαιρα μας δίνουν τα προγνωστικά στοιχεία για το επόμενο τετράωρο στους νομούς Αργολίδας, Κορινθίας και Αρκαδίας κυρίως στα παραθαλάσσια τμήματα».

«Γύρισαν την μπιφτέκα» τα Μερομήνια: «Η πιο μαύρη μέρα του Αυγούστου...»

Τα Μερομήνια έχουν το δικό τους τρόπο να προβλέπουν τον καιρό, ως η πιο παραδοσιακή πρακτική για να μαθαίνουμε... τα χαμπέρια του, ωστόσο για φέτος τα πράγματα δείχνουν να είναι πολύ δύσκολα. Το καλοκαίρι θα είναι, όπως φαίνεται, αρκετά άσχημο, με τις ζέστες να κάνουν από νωρίς την εμφάνισή τους.

Μερομήνια 2024: Ο καιρός ανά μήνα για όλο το καλοκαίρι

Ιούλιος 2024

Πρώτο μισό του μήνα με παρατεταμένη περίοδο υψηλών θερμοκρασιών. Σε επίπεδα καύσωνα 19-25 του μήνα.

Αύγουστος 2024

Πρώτο δεκαήμερο με υψηλές θερμοκρασίες στα νότια, κανονικές βορειοανατολικά. 11-21 ισχυρός καύσωνας. 22-26 ισχυρή κακοκαιρία με καταιγίδες από τα δυτικά προς τα βορειοανατολικά και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας. Τέλος του μήνα με βελτιωμένο καιρό και κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες.

Δεν πτοείται η Χριστίνα Σούζη: «Χτύπα ανελέητα» αυτές τις περιοχές - Δυστυχώς μετά το μεσημέρι θα γυρίσουν οι...

Καιρός σήμερα 25/07: Δύσκολη προβλέπεται η σημερινή μέρα σύμφωνα με τη έμπειρη μετεωρολόγο Χριστίνα Σούζη, η οποία δείχνει να μην λυπάται καθόλου για τις βροχές που πρόκειται να πλήξουν τη χώρα. Άλλωστε το έκανε εμφανές και ο Γιάννης Καλλιάνος ότι έρχεται το χειρότερο σενάριο.

Από το μεσημέρι θα σημειωθούν μπόρες και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά, με τους ανέμους στα 4 έως και 6 μποφόρ ανά περιοχή και τη θερμοκρασία να μη ξεπερνά τους 35 βαθμούς.

Στην Αττική θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με λίγη συννεφιά το μεσημέρι η οποία μπορεί να μετατραπεί σε παροδικές μπόρες που θα εξασθενίσουν έως το βράδυ. Η θερμοκρασία θα φτάσει και τους 36 βαθμούς ενώ οι άνεμοι θα πνέουν με βόρειες διευθύνσεις από 4 έως 5 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη ο υδράργυρος θα πέσει στους 33 βαθμούς, με τους ανέμους πρόσκαιρα και 6 μποφόρ.


Πηγή