Σοκ στη Γαλλία λίγο πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων: Παρέλυσε το δίκτυο γρήγορων τραίνων μετά από «κακόβουλες ενέργειες»


Σοκ στη Γαλλία λίγο πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων: Παρέλυσε το δίκτυο γρήγορων τραίνων μετά από «κακόβουλες ενέργειες»


Διαφ.


Το δίκτυο τραίνων υψηλής ταχύτητας TGV «διαταράχθηκε σε μεγάλο βαθμό», σύμφωνα με τη γαλλική εταιρεία σιδηροδρόμων SNCF, λίγες ώρες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι.

«Μαζική επίθεση εύρους ικανού να προκαλέσει παράλυση»

Η γαλλική εταιρεία σιδηροδρόμων SNCF υπέστη στη διάρκεια της νύχτας της Πέμπτης προς σήμερα Παρασκευή (26/7) «μαζική επίθεση εύρους ικανού να προκαλέσει παράλυση» του δικτύου τραίνων υψηλής ταχύτητας TGV, το οποίο «διαταράχθηκε σε μεγάλο βαθμό», ενημέρωσε η ίδια στο AFP, μερικές ώρες πριν από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού.

«Θα χρειαστεί να ακυρώσουμε μεγάλο αριθμό δρομολογίων»

Η SNCF σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι «εκτρέπουμε ορισμένα τραίνα σε κλασικές γραμμές αλλά θα χρειαστεί να ακυρώσουμε μεγάλο αριθμό δρομολογίων».

Παράλληλα, η εταιρεία υπογραμμίζει ότι «η κατάσταση αυτή αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον όλο το Σαββατοκύριακο, όσο γίνονται επισκευές».

Τραίνα στη Γαλλία

Σημειώνεται ότι τρεις διαδρομές τρένων υψηλής ταχύτητας υπέστησαν βανδαλισμούς στη διάρκεια της νύχτας στη Γαλλία, όπως μετέδωσε και το Reuters, επικαλούμενο ανακοίνωση της κρατικής εταιρείας σιδηροδρόμων, πράγμα το οποίο προκάλεσε μεγάλα προβλήματα στην κυκλοφορία την ημέρα της επίσημης έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού.


Πηγή