Παύλος Πολάκης: Όλο το παρασκήνιο της διαγραφής του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα – Παραμένει στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ


Παύλος Πολάκης: Όλο το παρασκήνιο της διαγραφής του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα – Παραμένει στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ


Διαφ.


Ανεξάρτητος βουλευτής είναι από χθες το απόγευμα ο βουλευτής Χανίων, Παύλος Πολάκης, καθώς η φραστική επίθεση που εξαπέλυσε σε συνεργάτιδα του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη είχε ως αποτέλεσμα να διαγραφεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλάζοντας άρδην την ατζέντα, τους συσχετισμούς εντός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προκαλώντας σεισμό στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο Παύλος είναι και παραμένει ΣΥΡΙΖΑ» ήταν η φράση που χρησιμοποίησε ο Στέφανος Κασσελάκης στο κλείσιμο της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας δίνοντας το στίγμα των προθέσεων του για το μέλλον του Σφακιανού βουλευτή στο κόμμα.

Ενώ ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν αναφέρθηκε στην ομιλία του, στη συνεδρίαση, στον Παύλο Πολάκη εντούτοις λίγο πριν τελειώσουν οι εργασίες της ΚΟ σημείωσε πως «ήταν πολύ δύσκολη απόφαση γιατί πραγματικά τον αγαπάω. Γιατί ο Παύλος είναι έντιμος, έχει κάνει πολύ σπουδαία δουλειά στο Υπουργείο Υγείας (όπου πήγαινα στην επάρκεια στα νοσοκομεία μιλούσαν για αυτόν ως Υπουργό) και βέβαια είναι και παραμένει ΣΥΡΙΖΑ. Διαχωρίζω αυτά που λέει κάποιος στα κανάλια από αυτά που λέει στη Βουλή. Στη Βουλή πρέπει να είμαστε θεσμικοί και με τον ανάλογο σεβασμό προς όλους. Όχι σαν τη Νέα Δημοκρατία που δεν δείχνουν κανένα σεβασμό».

Όλα δείχνουν λοιπόν πως ο ίδιος ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, τουλάχιστον μέχρι αυτή τη στιγμή, δεν φαίνεται να τραβήξει περαιτέρω το σκοινί και, όπως ανέφεραν στελέχη της Κουμουνδούρου, «υπάρχει επιτροπή δεοντολογίας. Ο πρόεδρος δεν μπορεί να διαγράψει».

Ωστόσο, για ακόμη μια φορά, η εκτός ορίων συμπεριφορά Πολάκη δεν άφησε περιθώρια στον Στέφανο Κασσελάκη να τον κρατήσει στην Κοινοβουλευτικη Ομάδα, όμως όταν μιλάμε για το κόμμα, έλεγαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σε πηγαδάκια, εκεί είναι μια διαφορετική κατάσταση που θέλει ειδικό χειρισμό.

Παντως και ο Παύλος Πολακης στην ανάρτηση του στα σόσιαλ μίντια επέλεξε να υπογράψει ως Μέλος του ΣΥΡΙΖΑ αν και ήταν σε υψηλούς τόνους τα όσα ανέφερε.

Χαρακτηριστικά έγραψε: «Λοιπον…

Πρωτον:

Τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δεν τον χαριζω σε ΚΑΝΕΝΑΝ! Ουτε πρωην ουτε νυν!

Δωσαμε ψυχή ,κόπο και εργο και το 15-19 και απο το 19 μεχρι σημερα και ΔΕΝ ΤΑ ΕΚΧΩΡΩ !

Ο λαος αποφασιζει ποιον διαγραφει απο βουλευτή και τα μελη του κόμματος απο μελος του ΣΥΡΙΖΑ! ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ!» ενώ εξαπολύοντας επίθεση στην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αθήνα Λινου, όπου ήταν εκείνη που βρέθηκε απέναντι του για τον τρόπο συμπεριφοράς του, σημείωσε «όσο περναει η ωρα τοσο φαινεται το στησιμο με τα ψευτικα δακρυα και τη «συγγνώμη» εκ μερους μου (!!!)

απο τη Λινου που εδωσε την πασα και εκτος και εντος..

ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΖΗΤΑΕΙ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΜΕΝΑ!

Να κλαιει η Λινού για αυτα που κανει ο Μητσοτακης και ο Αδωνης στην δημοσια υγεια και ΟΧΙ ΓΙΑ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ «μπουλινγκ» σε μια μετακλητη του Αδωνη που κοροιδευε οση ωρα μιλουσα με ειρωνικα χαμογελα,υποτιμητικές γκριματσες και χειρονομιες απαξιας!!

Τριτο :Αυριο στην επιτροπη θεσμων και διαφανειας θα εχω μια καινουργια ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ που θα κανει ΠΑΤΑΓΟ!!!

Παυλος Πολακης

βουλευτης Χανιων

μελος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

ΟΜ Σφακιων.»

Το παρασκήνιο και το τηλεφώνημα στον Παύλο Πολάκη

Ο Στέφανος Κασσελάκης, ενώ ήταν σε σύσκεψη και προετοιμαζόταν για τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ενημερώθηκε για τους συνεργάτες του για το τι είχε συμβεί. Αμέσως βγήκε από την αίθουσα και είδε ο ίδιος τα βίντεο με το επεισόδιο.

Στη συνέχεια, φώναξε στο Γραφείο του τον Σωκράτη Φάμελλο, τη Θεοδώρα Τζάκρη, τον Θάνο Μωραΐτη και τον Μανώλη Καπνισάκη και τούς ανακοίνωσε πως άμεσα ο Παύλος Πολάκης πρέπει να διαγραφεί.

Αν και η κα Τζάκρη, σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησε από τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να δουν και άλλες κινήσεις που μπορεί να γίνουν εκείνος εμφανίστηκε κάθετος, ζήτησε να δουν τον κανονισμό και άμεσα να δείξουν στον Σφακιανό Βουλευτη την πόρτα της εξόδου από την ΚΟ.

Στη συνέχεια ο Διευθυντής του πολιτικού του Γραφείου, Μανώλης Καπνισάκης, πήρε τηλέφωνο τον Παύλο Πολάκη και τού ανακοίνωσε την απόφαση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο Σωκράτης Φάμελλος, σε άμεση συνεννόηση με τον Στέφανο Κασσελάκη, επανέλαβε και μέσα στην αίθουσα της Γερουσίας τη διαγραφή του Πολάκη στον ίδιο, όταν εκείνος πήγε στη συνεδρίαση της ΚΟ.

Οι δύσκολες ισορροπίες

Η σχέση Κασσελάκη, Πολάκη μπορεί να περιγράφει κάλλιστα από τα γεγονότα που έχουν συμβεί. Πολλές φορές έχει φέρει σε δύσκολη θέση τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και αρκετές ήταν οι στιγμές που «φλέρταρε» με την απομάκρυνση του είτε από θέσεις ευθύνης είτε και από το κόμμα.

Όταν ο Στέφανος Κασσελάκης τον έβγαλε από τη θέση του συντονιστή της ΚΟ φρόντισε να τον επαναφέρει στο πόστο του Τομεάρχη Διαφάνειας.

Παρόλα αυτά, ο Παύλος Πολάκης απείχε από την ψηφοφορία για τα ομόφυλα ζευγάρια, χωρίς να υποστεί κυρώσεις και ενώ είχε αφήσει αιχμές για την προβολή της προσωπικής ζωής του προέδρου του.

Την ίδια ώρα είχε υπερασπιστεί με θερμή την επίθεση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στους «87» αλλά και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης όταν υπήρξε το επεισόδιο με τη Μαρία Συρεγγέλα μπορεί να ζήτησε συγνώμη για λογαριασμό του βουλευτή Χανίων, όμως μετά υπερασπίστηκε τον Πολακη απέναντι στη Νέα Δημοκρατία.

Μια σχέση λοιπόν που φαίνεται πως συχνά ακροβατεί αλλά κανείς δεν κόβει το σκοινί. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σίγουρα είχε στο μυαλό του και τις συνέπειες που θα μπορούσε να έχει μια ευθεία σύγκρουση με τον Πολάκη, ενόψει του καταστατικού συνεδρίου και ενώ επιχειρεί να βγει από την εσωστρέφεια το κόμμα.


Πηγή