10 λέξεις ήταν αρκετές για τον Τάσο Αρνιακό: «Ξανά μανά μαρτύριο διαρκείας από…»


10 λέξεις ήταν αρκετές για τον Τάσο Αρνιακό: «Ξανά μανά μαρτύριο διαρκείας από…»


Διαφ.


Τάσος Αρνιακός: Απαλή μεν, διαρκείας δε η μετάβαση από τις λίγες μέρες σχετικής δροσιάς σε αυτές του νέου καύσωνα που φαίνεται να έρχεται στη χώρα.

Ο μετεωρολόγος του ΑΝΤ1, Τάσος Αρνιακός, είχε εδώ και κάποιες μέρες ευχάριστες ειδήσεις για τον καιρό, ωστόσο όλα αλλάζουν από σήμερα, με τη ζέστη να έχει ήδη αυξηθεί για τα καλά και τη νέα εβδομάδα να μπαίνει στα… κόκκινα. Παράλληλα, είχαμε και μια «φλογερή» αποκάλυψη Γιάννη Καλλιάνου!

Τάσος Αρνιακός: Ο καιρός σήμερα (28/7)

Γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι στα δυτικά αρχικά θα είναι μεταβλητοί 2 έως 4 και βαθμιαία θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 36 με 37 και κατά τόπους στα δυτικά τους 38 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου τους, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 34 με 35 και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Τάσος Αρνιακός: Ο καιρός για αύριο (29/7)

Για τη Δευτέρα προβλέπεται καιρός γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 36 με 38 βαθμούς, στα δυτικά ηπειρωτικά τους 38 με 40, στα νησιά του Ιονίου τους 35 με 37 και στα νησιά του Αιγαίου τους 31 με 33 και τοπικά στο ανατολικό Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.

«Τυφώνας» χιονιού από τα Μερομήνια: Κλείδωσε το χειρότερο 20ήμερο του χειμώνα!

2024

Σεπτέμβριος: Φυσιολογικές θερμοκρασίες στα νότια, ελαφρώς χαμηλότερες σε βόρεια και κεντρική χώρα. Μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.

Οκτώβριος: Στο τελευταίο δεκαήμερο η πρώτη ισχυρή κακοκαιρία σε όλη την χώρα και χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες.

Νοέμβριος: Έρχονται τα πρώτα χιόνια μεταξύ 8-13 του μήνα και μάλιστα σε πολύ χαμηλά υψόμετρα σε Μακεδονία και πιθανώς σε Ήπειρο και Θεσσαλία.

Δεκέμβριος: Το πρώτο δεκαήμερο με χαμηλές θερμοκρασίες και πιθανότητα χιονόπτωση στα πεδινά της Μακεδονίας, αλλά και σε πολύ χαμηλά υψόμετρα της κεντρικής και ανατολικής χώρας. Το τελευταίο δεκαήμερο του χρόνου ήπιος σταδιακά και μαλακός καιρός, αλλά με βροχές σε όλη τη χώρα.

2025

Ιανουάριος: Αρχή του χρόνου με χαμηλές θερμοκρασίες και πιθανές χιονοπτώσεις σε πεδινά της βόρειας χώρας. Στα μισά του μήνα πιθανότητα πρωτοφανούς ψύχους για την εποχή και πιθανός πανελλαδικός χιονιάς σταδιακά.


Πηγή