Έφερε το φθινόπωρο για τα καλά ο Κλέαρχος Μαρουσάκης: Ψύχρα και αστάθεια χαρακτηρίζουν την έναρξη της εβδομάδας


Έφερε το φθινόπωρο για τα καλά ο Κλέαρχος Μαρουσάκης: Ψύχρα και αστάθεια χαρακτηρίζουν την έναρξη της εβδομάδας


Διαφ.


Καιρός σήμερα (16/09): Με άστατο καιρό ξεκινά η εβδομάδα σύμφωνα με τον μετερωολόγο του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη. Πτώση τη θερμοκρασίας, υψηλές αέριες μάζες που κατακλείνουν τη χώρα και μικρή πιθανότητα βροχών σε μερικές περιοχές χαρακτηρίζουν τη σημερινή μέρα. Παράλληλα δείτε Στροφή 360 μοιρών στον καιρό από τον Τάσο Αρνιακό: «Μας περιμένουνε 3-4 μέρες με…» (video)

Αναλυτικότερα με χαμηλές θερμοκρασίες ξεκινάει η μέρα νωρίς το πρωί στη Βόρεια Ελλάδα, αργότερα θα κυριαρχήσει ο άστατος καιρός σε θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές.

Σήμερα θα ξεκινήσει μία εβδομάδα με άστατες καιρικές συνθήκες και θα κορυφωθεί αυτή η αστάθεια από Τετάρτη με Πέμπτη όπου θα δούμε σημαντικές βροχές προς τα δυτικά κεντρικά και βόρεια τμήματα.

Σε θαλάσσιες και παραθαλάσσιες εκτάσεις αναμένεται άστατος καιρός αλλά και στην περιοχή της Κρήτης. Άστατες οι καιρικές συνθήκες και στο βορειοανατολικό Αιγαίο.

Πολυ ψυχρές αέριες μάζες έχουν φτάσει στη χώρα μας οδηγώντας σε πτώση τη θερμοκρασία, κάει αρκετό κρύο τώρα νωρίς το πρωί προς τη βόρεια, βορειοδυτική χώρα και εδώ στο νομό Αττικής είμαστε κοντά στου 19 με 20 βαθμούς Κελσίου.

Και στη Θεσσαλονίκη άστατος καιρός με πιθανότητα εμφάνισης βροχών και μπόρων ωστόσο το μεσμέρι και το απόγευμα θα έχουν εξασθενίσει. Ο βαρδάρης υποχωρεί και ο υδράργυρος και εδώ σημειώνει πτώση φτάνοντας μέχρι και τους 26 βαθμούς.

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση


Πηγή