Πέθανε ο Δημήτρης Γεωργάκης


Πέθανε ο Δημήτρης Γεωργάκης


Διαφ.


Τεράστια θλίψη προκάλεσε στη Λάρισα η είδηση του θανάτου του πρώην αντιδημάρχου Λαρισαίων Δημήτρη Γεωργάκη, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 74 ετών μετά από σκληρή μάχη που έδωσε με ασθένεια.

Ποιος ήταν ο Δημήτρης Γεωργάκης

Ο Δημήτρης Γεωργάκης ήταν μια εξέχουσα προσωπικότητα στη Λάρισα με σημαντική πολιτική καριέρα. Διετέλεσε αντιδήμαρχος Λάρισας και είχε μακροχρόνια παρουσία στον δημόσιο βίο της πόλης. Ξεκίνησε την πολιτική του πορεία το 1998 όταν εξελέγη για πρώτη φορά δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Χριστόδουλου Καφφέ. Στις δημοτικές εκλογές του 2002 αναδείχθηκε πρώτος δημοτικός σύμβουλος και το 2005 ηγήθηκε της παράταξης «Λάρισα, πρωταγωνίστρια πόλη».

Στη διάρκεια της σταδιοδρομίας του ασχολήθηκε έντονα με τα οικονομικά του Δήμου Λαρισαίων, αναλαμβάνοντας σημαντικές θέσεις, όπως αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοίκησης, μέλος της Δημαρχιακής Επιτροπής και της ΔΕΥΑΛ, ενώ συμμετείχε και σε πολλές επιτροπές και οργανισμούς κοινωνικής πολιτικής. Το 2019 εξελέγη ξανά δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό «Λάρισα Μπροστά» και παρέμεινε ενεργός στην τοπική αυτοδιοίκηση μέχρι πρόσφατα​(

Ο Δημήτρης Γεωργάκης άφησε το στίγμα του με τις προσπάθειες του για την πόλη, και η απώλειά του προκάλεσε μεγάλη θλίψη στην τοπική κοινωνία.

Από το 2019 ήταν μέλος της ΔΕΥΑΛ Λάρισας. Διετέλεσε μέλος της Διοίκησης του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής (ΟΚΠ) του Δήμου Λαρισαίων, της Δημαρχιακής Επιτροπής του Δήμου Λαρισαίων, ασχολήθηκε ειδικά με τα οικονομικά θέματα του Δήμου Λαρισαίων (Αντιδημαρχίας Οικονομικών και Διοίκησης), εκ μέρους της μείζονος αντιπολίτευσης,διετέλεσε, ακόμη, μέλος της Διοίκησης της Δημοτικής Επιχείρησης Τουρισμού- Πολιτισμού Λάρισας (ΔΕΤΠΟΛ), του Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Λαρισαίων (ΑΟΔΛ) και της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Λαρισαίων από το 2006 έως το 2010.
Ασχολήθηκε με δραστηριότητες αθλητικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος, καθώς και με την επίλυση των προβλημάτων της συνοικίας του και της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Λαρισαίων.

Ήταν εθελοντής αιμοδότης από το 1994 και ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Δωρητών Οργάνων Σώματος Λάρισας.


Πηγή