Στέφανος Κασσελάκης: «Κλείδωσε» η υποψηφιότητά του – «Θα κάνω τα πάντα για να φανώ αντάξιος…»


Στέφανος Κασσελάκης: «Κλείδωσε» η υποψηφιότητά του – «Θα κάνω τα πάντα για να φανώ αντάξιος…»


Διαφ.


Μια δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη φαίνεται να επιβεβαιώνει την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, κρίνοντας από τη συνομιλία που είχε πρόσφατα με βουλευτές του κόμματος.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κασσελάκης, μιλώντας μαζί τους μέσω Skype, είπε χαρακτηριστικά: «Θα κάνω τα πάντα για να αποδειχθώ αντάξιος της εμπιστοσύνης σας και όλων των μελών του ΣΥΡΙΖΑ που ανησυχούν για το μέλλον του κόμματος».

Την ίδια στιγμή, στον ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζονται οι διεργασίες των μελών της Πολιτικής Γραμματείας, που συνήλθε χθες για να προετοιμάσει τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το Σαββατοκύριακο.

Ένα από τα βασικά θέματα για τα μέλη του καθοδηγητικού οργάνου ήταν ο οδικός χάρτης για τις εκλογές νέου/νέας Προέδρου, ο χαρακτήρας του επικείμενου Συνεδρίου του κόμματος, καθώς και οι προϋποθέσεις συμμετοχής των ενδιαφερόμενων στην κούρσα της Προεδρικής εκλογής. Νέος γύρος συνομιλιών αναμένεται αύριο.

Όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα, παρά την αντίθετη άποψη των «Κασσελίστας» και του υποψηφίου Προέδρου Παύλου Πολάκη για επίσπευση των εσωκομματικών διαδικασιών, επιβεβαιώθηκε ο οδικός χάρτης που έχει αποφασιστεί.

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 1-3 Νοεμβρίου, με τις εσωκομματικές εκλογές να ακολουθούν στις 24 Νοεμβρίου και 1 Δεκεμβρίου αντίστοιχα. Σχετικά με το χαρακτήρα του Συνεδρίου, αποφασίστηκε να είναι Έκτακτο αντί Διαρκές ή Καταστατικό, υποδηλώνοντας ότι θα εκλεγούν νέοι Σύνεδροι, με πιθανότητα νέων ισορροπιών.

Έντονες εσωκομματικές ζυμώσεις προκάλεσαν τα κριτήρια συμμετοχής στην κούρσα εκλογής Προέδρου, τα οποία προτάθηκαν από τους «87», εστιάζοντας στις προϋποθέσεις εκλογιμότητας των υποψήφιων.

Σε ευθυγράμμιση με τα κριτήρια του εκλογικού νόμου για την ανακήρυξη υποψηφιοτήτων για δημόσια αξιώματα, οι «87» πρότειναν την κατάθεση δήλωσης Πόθεν Έσχες στο κόμμα, ενώ αντιτάχθηκαν στην περίπτωση υπερβολικού δανεισμού και χρεών προς το στενό και ευρύτερο Δημόσιο από τις πλευρές των υποψηφίων, με στόχο την αποφυγή «προσωπικών εξαρτήσεων».


Πηγή