Κάνουν ό,τι γουστάρουν οι Ρομά: Κλέβουν υαλοκαθαριστήρες από τα αυτοκίνητα στην Κηφισιά ενώ είναι μέσα οι οδηγοί


Κάνουν ό,τι γουστάρουν οι Ρομά: Κλέβουν υαλοκαθαριστήρες από τα αυτοκίνητα στην Κηφισιά ενώ είναι μέσα οι οδηγοί


Διαφ.


Η Αστυνομία βρίσκεται σε επιφυλακή λόγω των καθημερινών περιστατικών που αφορούν Ρομά και έρχονται συνεχώς στη δημοσιότητα. Σύμφωνα με καταγγελίες πολιτών στη Κηφισιά, οι Ρομά κλέβουν υαλοκαθαριστήρες από αυτοκίνητα ενώ οι οδηγοί είναι μέσα, ενώ παράλληλα οι επιθέσεις αυξάνονται και στην επαρχία.

Όπως μετέφερε το πρωί της Τετάρτης 18/9 η εκπομπή του Mega «Κοινωνία Ώρα MEGA», σημαντικές δυσκολίες αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες και οι κάτοικοι στην Ξάνθη εξαιτίας του γειτονικού καταυλισμού Ρομά. Στην αρχή, ο καταυλισμός εγκαταστάθηκε σε έναν μικρό οικισμό, ο οποίος με το πέρασμα του χρόνου επεκτάθηκε και πλέον φιλοξενεί 10.000 με 12.000 Ρομά.

Σύμφωνα με την ίδια, ο καταυλισμός είναι γεμάτος με ναρκωτικά, πορνεία και οπλοκατοχή, καθιστώντας την περιοχή απροσπέλαστη. Η κα Μαρία ανέφερε στο MEGA ότι υπήρξε θύμα κλοπής από δύο παιδιά Ρομά, που χρησιμοποίησαν το τέχνασμα της μπάλας που έπεσε στην αυλή της.

«Ήταν η τρίτη φορά που πήγαν να με κλέψουν, το θράσος αυτή τη φορά, τι να σας πω. Ήταν 11 το πρωί, ο κόσμος πέρναγε απ’ έξω. Μου χτυπάει το κουδούνι, βγαίνω στην πόρτα της κουζίνας μου και λέω “τι θέλεις;”. Μου λέει “έπεσε η μπάλα μου”, εγώ δεν είδα κάτι, λέει είναι στη γωνία».

«Κατέβηκα στα σκαλάκια να πιάσω την μπάλα. Ένας άλλος που ήταν στον τοίχο κρυμμένος πήδηξε μέσα στο σπίτι μου. Είναι ζωή αυτή, να θες να ψωνίσεις και να μην ξέρεις αν θα γυρίσεις με τη τσάντα ή πως θα μπεις στο σπίτι σου;» συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με την καταγγελία του κ. Μάκη, στη Νέα Κηφισιά δρα μια ομάδα Ρομά που κλέβει υαλοκαθαριστήρες από οχήματα, ακόμη και όταν οι οδηγοί βρίσκονται μέσα σε αυτά.

«Στις 10 το πρωί εμφανίζεται ομάδα με 8-10 άτομα σε φούρνο γνωστής αλυσίδας. Πάνε στο πάρκινγκ, σπάνε τους υαλοκαθαριστήρες των παρκαρισμένων οχημάτων και μετά πάνε στον οδηγό για να τους πουλήσουν σε καλή τιμή», δήλωσε.


Πηγή