Αίσχος: Απαγόρευσαν σε ανάπηρο αγόρι τη συμμετοχή στο αγαπημένο του άθλημα (photo)


Αίσχος: Απαγόρευσαν σε ανάπηρο αγόρι τη συμμετοχή στο αγαπημένο του άθλημα (photo)


Διαφ.


Η ζωή δεν ήταν ποτέ εύκολη για τον 12χρονο Brodie Pankhust από το Σίδνεϊ που πάσχει από μυϊκή δυστροφία Duchenne, η οποία σταδιακά αποδυναμώνει όλους τους μυς του σώματός του.

Η μόνη πηγή από την οποία αντλούσε χαρά ήταν το αγαπημένο του άθλημα, οι αγώνες με άλογα επίδειξης.

Όμως, μετά την πρόσφατη αλλαγή στους κανονισμούς του αθλήματος, απαγορεύτηκε η συμμετοχή του , αφήνοντας τον συντεριμμένο.

Αυτό συμβαίνει μετά την επιλογή της NSW Arabian Horse Association να εφαρμόσει έναν νέο κανόνα που απαγορεύει όλα τα αναπηρικά οχήματα στους αγώνες.

Την ίδια στιγμή, δείτε επίσης: Όλο το Διαδίκτυο υποκλίνεται: 4χρονο αγόρι με σύνδρομο down φροντίζει τα τρία ανάπηρα αδέρφια του (photo)

Οι διαγωνιζόμενοι υποχρεούνται επίσης να φορούν κράνη, γεγονός που εμπόδισε τον Brodie να λάβει μέρος.

Η απελπισμένη μητέρα του Mel Millard χαρακτήρισε την πρόσφατη αλλαγή του κανόνα «σπαρακτική».

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Daily Mail, ο Brodie έχει προσδόκιμο ζωής τα 30 έτη, κάτι που κάνει ακόμη πιο τραγική την ιστορία του.

«Είναι ακόμα πιο δύσκολο δεδομένου ότι δεν μπορεί να το κάνει για πάντα», δήλωσε η κυρία Millard στην εκπομπή Today του Channel Nine την Τετάρτη.

«Προφανώς με την αναπηρική του καρέκλα… με το στήσιμό του δεν μπορεί να φορέσει κράνος λόγω της [έλλειψης μυϊκής] υποστήριξης», πρόσθεσε.

«Είναι σπαρακτικό, είναι ένα 12χρονο αγόρι… αφήστε τον να βγει έξω και να κάνει αυτό που αγαπάει», ανέφερε επίσης.

Η κ. Millard δήλωσε επίσης στους συμπαρουσιαστές του Today, Karl Stefanovic και Sarah Abo, ότι η οικογένεια έχει υποστεί «ζητήματα διακρίσεων» λόγω «υποτιθέμενων ανησυχιών για την ασφάλεια».

Ο ίδιος ο Brodie δήλωσε ότι η απαγόρευση ήταν «άδικη» και ότι το να οδηγεί τα δύο άλογά του – τον Promise και τη Ruby – «μου δίνει νόημα στη ζωή μου».

Η κ. Millard πρόσθεσε ότι θα ήταν υπέροχο να δει τον γιο της «να κάνει αυτό που αγαπάει χωρίς να τον παρενοχλούν».

Ενημερώθηκε από την NSW Arabian Horse Association ότι ο κανόνας εφαρμόστηκε με γνώμονα την «ασφάλεια των άλλων αλόγων και των διαγωνιζομένων».


Πηγή