Σπαρακτικό: Μωρό αγκαλιάζει την φωτογραφία των γονιών του που πνίγηκαν μπροστά στα μάτια του!


Σπαρακτικό: Μωρό αγκαλιάζει την φωτογραφία των γονιών του που πνίγηκαν μπροστά στα μάτια του!


Διαφ.


Αυτή είναι η σπαρακτική στιγμή που ένα 18 μηνών αγόρι αγκαλιάζει τις φωτογραφίες της εγκύου μαμάς και του μπαμπά του που πνίγηκαν στις διακοπές τους.

Ο μικρός Λόγκαν έμεινε ορφανός σε μια συγκλονιστική τροπή των γεγονότων, αφού οι γονείς του πνίγηκαν κατά την κατάδυση με αναπνευστήρα στη Χαβάη. Η Sophia Tsaruk και ο σύζυγός της Ilya, που ανυπομονούσαν να γιορτάσουν το νέο μωρό που έρχεται, είχαν ξεκινήσει με ανυπομονησία το «babyymoon» τους στη Χαβάη με ψαροντούφεκο στο Ahihi-Kinau το πρωί του περασμένου Σαββάτου. Μαζί τους ήταν η αδελφή του Ilya, Taisiya Tsaruk, ο σύζυγός της Anatoliy και ένα άλλο ζευγάρι, έτοιμοι για διασκέδαση στην παραλία πριν ξεκινήσουν τις γιορτές των διακοπών τους. Οι έξι κατευθύνονταν προς την παραλία στο δυτικό άκρο του νησιού πριν από την πρώτη πλήρη ημέρα των διακοπών τους.

To χρονικό της τραγωδίας

Η Σοφία, ηλικίας 26 ετών, που κυοφορούσε το παιδί της στις 30 εβδομάδες και δεν είχε εμπιστοσύνη στις κολυμβητικές της ικανότητες, είχε μοιραστεί μαζί μας ότι αισθανόταν ελαφρώς αδιαθεσία πριν επιχειρήσει να μπει στο νερό με τον εξοπλισμό της την πρώτη ημέρα του ταξιδιού τους. Η Taisiya θυμήθηκε την κατάσταση που επικρατούσε εκείνη την ημέρα, λέγοντας: «Το νερό ήταν ήρεμο, δεν υπήρχαν, όπως και να το κάνουμε, ασυνήθιστες καιρικές συνθήκες ή κάτι τέτοιο. Νομίζαμε ότι ήμασταν καλά. Τι θα μπορούσε να συμβεί;»

Σπαρακτικό: Μωρό αγκαλιάζει την φωτογραφία των γονιών του που πνίγηκαν μπροστά στα μάτια του!

Η ομάδα τους που έκανε ψαροντούφεκο διασκορπίστηκε σε διαφορετικές περιοχές για να απολαύσει τα υποβρύχια αξιοθέατα, όταν μετά τον διαχωρισμό τους σημειώθηκε μια εκνευριστική αναστάτωση, ένας άλλος ψαροντουφεκάς ειδοποίησε την Taisiya για τις κραυγές που ακούστηκαν από τον ωκεανό.

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης κλήθηκαν σε μια τραγική σκηνή γύρω στις 12.02 μ.μ., ανέφερε η Mirror US. Οι ανταποκριτές που επέβαιναν σε τζετ σκι ανακάλυψαν τη Σοφία άψυχη στο νερό. Κατάφεραν να την τραβήξουν στην ακτή, ενώ άλλα πληρώματα συνέχισαν την αναζήτηση του Illya, βρίσκοντάς τον τελικά χωρίς ανταπόκριση στον πυθμένα της θάλασσας, περίπου 100 μέτρα από την παραλία.

Οι απεγνωσμένες προσπάθειες διάσωσης του ζευγαριού καταγράφηκαν σε βίντεο από έναν θεατή, ενώ οι απελπισμένοι συγγενείς τους παρακολουθούσαν. Η Taisiya υπέθεσε ότι οι μάσκες ψαροντούφεκου που φορούσαν μπορεί να συνέβαλαν στο μοιραίο περιστατικό.

«Όταν ήμασταν μέσα στο νερό ένιωσα μια απώλεια αναπνοής σαν να μην μπορούσα να αναπνεύσω», είπε η Taisiya.

«Ένιωθα ότι η μάσκα με έπνιγε και έπρεπε να σκίσω τη μάσκα μου για να αναπνεύσω.Πνίγηκαν και οι δύο, αλλά εκείνη δεν φορούσε τη μάσκα της, το οποίο είναι, δεν ξέρω».Παρά τις πολλαπλές προσπάθειες να τους επαναφέρουν, το ζευγάρι διαπιστώθηκε ο θάνατός του στην άκρη του νερού.Μετά το περιστατικό, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στη Χαβάη έχουν κατακλυστεί από μηνύματα συντετριμμένων ντόπιων που προειδοποιούν για τους κινδύνους που σχετίζονται με τις μάσκες αναπνευστήρα, ειδικά για όσους δεν είναι έμπειροι στη χρήση τους.

«Υπήρξαν πολλαπλοί πνιγμοί εξαιτίας αυτών των μασκών», σχολίασε στο διαδίκτυο η Kristina Lopez-Mata, μια ντόπια.

Σπαρακτικό: Μωρό αγκαλιάζει την φωτογραφία των γονιών του που πνίγηκαν μπροστά στα μάτια του!

«Πρέπει να τις απαγορεύσουν, είναι ένα διαρκές ζήτημα εδώ».

Ο δεκαοκτώ μηνών γιος του ζευγαριού, Logan, μένει τώρα με μια θεία και έναν θείο μετά την τραγική απώλεια των γονιών του. Για να συγκεντρωθούν χρήματα για το παιδί και για να μεταφερθεί η σορός του ζευγαριού στο σπίτι, δημιουργήθηκε μια καμπάνια GoFundMe, η οποία ξεπέρασε τον στόχο των 100.000 δολαρίων, αφού ξεκίνησε την Κυριακή.

«Δεν υπάρχει ούτε μια στιγμή που να είναι μόνος του», υποστήριξε η μεγαλύτερη αδελφή της Σοφίας, Ilona Tsymbalyuk.

«Όλοι περιστρέφονται διαρκώς θέλοντας να τον κρατήσουν στην αγκαλιά τους, επειδή άφησαν μέσα του ένα μικρό κομμάτι από αυτόν και από εκείνη».

Η Taisiiya αποκάλυψε ότι το ζευγάρι ήταν ενθουσιασμένο με την προοπτική να αποκτήσει ο Logan μια αδελφούλα και είχαν ταξιδέψει στη Χαβάη για να γιορτάσουν την εγκυμοσύνη της Sophia.


Πηγή