Μήνυμα ενότητας Ελλάδας και Κύπρου στη συνάντηση Μητσοτάκη – Χριστοδουλίδη: « Ο συντονισμός μας είναι περισσότερο απαραίτητος παρά ποτέ» (video)


Μήνυμα ενότητας Ελλάδας και Κύπρου στη συνάντηση Μητσοτάκη – Χριστοδουλίδη: « Ο συντονισμός μας είναι περισσότερο απαραίτητος παρά ποτέ» (video)


Διαφ.


Σημαντικά ήταν τα μηνύματα από τις πρώτες δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Νίκου Χριστουδουλίδη κατά τη διάρκεια της σημερινής (19/9) τους συνάντησής στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ελλάδα και Κύπρος πυλώνες σταθερότητας σε μία πολύ ταραγμένη περιοχή

Ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε υποδεχόμενος τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας ότι «η Ελλάδα και η Κύπρος είναι δύο χώρες πυλώνες σταθερότητας σε μια πολύ ταραγμένη γεωπολιτικά περιοχή του πλανήτη. Οπότε, ειδικά σε αυτή τη συγκυρία ο συντονισμός μας είναι περισσότερο απαραίτητος παρά ποτέ».

«Είμαστε εν όψει της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και όπως πάντα η Αθήνα και η Λευκωσία συντονίζουν τις ενέργειές τους εν όψει και των ενδιαφερομένων εξελίξεων στο Κυπριακό ζήτημα. Επομένως, θα μας δοθεί για ακόμα μια φορά η ευκαιρία να κάνουμε μια συνολική επισκόπηση των ανοιχτών ζητημάτων, σε μια εποχή μάλιστα όπου δυστυχώς υπάρχει αυξανόμενη ανησυχία για την κλιμάκωση της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή»., υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Πολλαπλές οι προκλήσεις που έχουμε να αντιμετωπίσουμε

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, τόνισε ότι «είναι πάντοτε ιδιαίτερη χαρά που βρίσκομαι στην Αθήνα ειδικότερα χθες το βράδυ για να παραστώ σε μία εκδήλωση για την συμπλήρωση των 50 ετών από την εισβολή. Μια εκδήλωση για την εισβολή που είχε μαζική συμμετοχή και είναι χαρακτηριστικό των κοινών μας ανησυχιών λαμβάνοντας υπόψη και τις πολλαπλές προκλήσεις που έχουμε να αντιμετωπίσουμε».

«Θα είμαστε μαζί στη Νέα Υόρκη την επόμενη βδομάδα μια κρίσιμη εβδομάδα. Εμείς θα συνεχίσουμε στον δρόμο που αποδεικνύουμε με πράξεις όχι με λόγια να δημιουργηθούν οι συνθήκες για να επαναρχίσουν οι συνομιλίες. Για εμάς, το είπα αρκετές φορές και το εννοώ, η παρούσα κατάσταση δεν αποτελεί τη λύση του Κυπριακού και είμαι σίγουρος ότι μέσα εκεί από την εξομάλυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων θα συμβάλουμε ακόμα περισσότερο σε αυτό που Ελλάδα και Κύπρος – Κύπρος και Ελλάδα αποδεικνύουν ότι είναι πυλώνες ασφαλείας και σταθερότητας σε αυτή την περιοχή ιδιαίτερης γεωστρατηγικής σημασίας», υπογράμμισε ο Νίκος Χριστοδουλίδης.

Δείτε το video


Πηγή