Σιγά τα έξοδα για το υπουργείο Τουρισμού: Όταν η Βίκυ Σταμάτη ξόδευε πάνω από 18.000 ευρώ… μόνο για τις κουρτίνες της


Σιγά τα έξοδα για το υπουργείο Τουρισμού: Όταν η Βίκυ Σταμάτη ξόδευε πάνω από 18.000 ευρώ… μόνο για τις κουρτίνες της


Διαφ.


Πολύ μεγάλη συζήτηση έχει ξεσηκώσει η είδηση, ότι το υπουργείο Τουρισμού δαπάνησε δημόσιο χρήμα για τις ανάγκες καλλωπισμού του, φτάνοντας τα 86.000 ευρώ. Μέσα σε αυτά, μεγαλύτερη εντύπωση προκάλεσαν τα 18.000 για δύο περσικά χαλιά, με τη Δέσποινα Μοιραράκη, μάλιστα, να κάνει… φιλική έκπτωση από τα 23.000 ευρώ.

Δεν είναι, βέβαια, η πρώτη φορά που ασχολούμαστε με υπόθεση κορυφαίου κυβερνητικού στελέχους, όπως η Όλγα Κεφαλογιάννη ως υπουργός Τουρισμού, που έχει απασχολήσει με μια τέτοια απόφαση, διασπαθώντας επί της ουσίας δημόσιο χρήμα, όταν για τους υπόλοιπους ο μισθός δεν φτάνει καν μέχρι τα μέσα ή… τις 17 του μήνα. Θα τολμήσουμε να προβλέψουμε, αν και… δε μας έχει δοθεί τέτοιο δικαίωμα, ότι δεν είναι και η τελευταία.

Η τελευταία περίπτωση μας φέρνει στο μυαλό την κορυφαία όλων. Και δεν είναι άλλη από την απίστευτα χλιδάτη ζωή, που έκαναν ο Άκης Τσοχατζόπουλος με τη Βίκυ Σταμάτη. Ο αείμνηστος κορυφαίος υπουργός του ΠΑΣΟΚ και η σύζυγός του, βλέπετε, δεν… κρατιούνταν, ούτε και κρατούσαν τα προσχήματα, με απόλυτη απόδειξη το γάμο τους στο Παρίσι, αλλά και το σπίτι στην Αεροπαγίτου.

Η Βίκυ Σταμάτη, ειδικά, είχε ακριβά γούστα και αυτό φάνηκε σε μια… μικρή ανακαίνιση που είχε κάνει κάποτε, δαπανώντας ένα ποσό ίδιο περίπου με αυτό του υπουργείου Τουρισμού. Σε αυτό, φυσικά, «θρυλικές» έμειναν οι κουρτίνες, που κόστισαν όσο τα χαλιά της Μοιραράκη.

Η «θρυλική» ανακαίνιση της Βίκυς Σταμάτη

Όταν έγιναν όλα γνωστά, οδηγώντας μεταξύ άλλων και τον Άκη Τσοχατζόπουλο στην φυλακή, υπήρχε κατάσχεση παραστατικών από τις αγορές της Βίκυς Σταμάτη. Σε αυτές τις αγορές, μεταξύ άλλων, ξοδεύτηκαν:

-Για δυο καναπέδες έδωσε τον Φεβρουάριο του 2006 34.860,38 ευρώ.
-Για ένα τραπέζι εισόδου ξόδεψε τον Φεβρουάριο του 2006 21.480 ευρώ.
-Για ένα έπιπλο εισόδου ξόδεψε τον Οκτώβριο του 2006 4.990 ευρώ.
-Για ύφασμα για κουρτίνες στο παιδικό δωμάτιο που αγόρασε τον Οκτώβριο του 2006 πλήρωσε 2.760,48 ευρώ.
-Για ύφασμα για κουρτίνες σε κεντρικό υπνοδωμάτιο πλήρωσε τον Οκτώβριο της ίδιας χρόνιας 6.740 ευρώ.
-Για ύφασμα για κουρτίνες σαλονιού πλήρωσε την ίδια περίοδο 8.986,82 ευρώ.
-Για κρόσσι για τους καναπέδες έδωσε 2.626, 57 ευρώ.
-Για κορδόνι για δύο καναπέδες πλήρωσε 552 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί, δε, ότι η Βίκυ Σταμάτη δήλωνε ετήσιο εισόδημα γύρω στα 25.000 ευρώ από τη ΔΕΗ το 2006, έτος στο οποίο έκανε αλλαγές που κόντεψαν να φτάσουν σε δαπάνη τα 90.000 ευρώ.

Δεν είχε μείνει, βέβαια, μόνο εκεί, καθώς είχε ξοδέψει για ρούχα την ίδια περίοδο πάνω από 8.000 ευρώ, ήτοι 1.130 ευρώ για τέσσερα κομμάτια (δύο μπλουζάκια, ένα σακάκι και μια βερμούδα), καθώς και 7.165 ευρώ για δειγματισμό σε 19 τεμάχια με επώνυμα πουκάμισα, καπέλα και φορέματα από γνωστή αλυσίδα καταστημάτων.

ΠΑΣΟΚ, είσαι πάντα στις καρδιές όλων…


Πηγή