Ρατσιστικό παραλήρρημα: Έδιωξαν 37χρονη Μουσουλμάνα από λούνα παρκ επειδή φορούσε μαντίλα (video)


Ρατσιστικό παραλήρρημα: Έδιωξαν 37χρονη Μουσουλμάνα από λούνα παρκ επειδή φορούσε μαντίλα (video)


Διαφ.


Ένας υπάλληλος θεματικού πάρκου, λούνα πάρκ, δίεταξε να κατέβει από το τρενάκι του τρόμου μια 37χρονη Μουσουλμάνα επειδή φορούσε μαντίλα.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, η Hadil Alqarini, 37 ετών, κατηγόρησε τον υπάλληλο στο Worlds of Fun στο Κάνσας Σίτι ότι ήταν ρατσιστής, λέγοντας ότι ποτέ στο παρελθόν δεν είχε πρόβλημα να ανέβει σε τρενάκι.

Η Alqarini είχε πάει με την οικογένειά της στο λούνα παρκ του Κάνσας Σίτι το βράδυ της Παρασκευής για να γιορτάσουν τη γιορτή Halloween Haunt.

Μετά από περισσότερες από τρεις ώρες διαδρομής, η Alqarini και ο εννιάχρονος γιος της, Moe, ανέβηκαν στο Prowler.

Την ίδια στιγμή, δείτε επίσης: Σάλος με ρατσιστικό παραλήρημα ναυαγοσώστη σε παραλία: Απαγορεύει την είσοδο «σε Πακιστανούς και μαύρους»

Αλλά πριν ξεκινήσει η βόλτα, ένας υπάλληλος της είπε ότι πρέπει να βγάλει το χιτζάμπ της. Ισχυρίστηκε ότι αυτό οφειλόταν στην πολιτική του πάρκου, να μη φορούν οι άνθρωποι πράγματα, τα οποία μπορούν ανα χαθούν κατά τη διάρκεια της βόλτας.

Ο υπάλληλος θεώρησε τη μαντίλα ως ένα από αυτά.

Η Alqarini προσπάθησε να εξηγήσει στον υπάλληλο ότι δεν είχε αντιμετωπίσει ποτέ αυτό το πρόβλημα στα 24 χρόνια που επισκέπτεται θεματικά πάρκα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Ήταν ρατσιστής»

Σύμφωνα με την Alqarini, αρκετοί άνθρωποι ήρθαν να την υπερασπιστούν.

Ένας έφηβος συνάδελφος είπε στον υπάλληλο ότι οι μουσουλμάνοι συγγενείς του δεν είχαν κανένα πρόβλημα με το να ανεβαίνουν στα παιχνίδια στο παρελθόν, όπως και ένας άλλος άνδρας από την παρέα της Alqarini.

Ο υπάλληλος δεν άλλαξε γνώμη.

«Ήταν ρατσιστής», δήλωσε η Alqarini στο Kansas City Star.

Η Alqarini προσπάθησε αρχικά να επικοινωνήσει με το τμήμα του σερίφη της κομητείας Clay, αλλά αργότερα υπέβαλε καταγγελία στο ίδιο το πάρκο.

Το Worlds of Fun εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ζητά συγγνώμη για τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρθηκε στην Alqarini, αλλά επιμένει ότι ο υπάλληλος δεν ήταν ρατσιστής και ότι ενήργησε με «περίσσεια προσοχή».

Στη γυναίκα προσφέρθηκαν δωρεάν εισιτήρια και κάρτες κυκλοφορίας για την επόμενη επίσκεψή της, αλλά αρνήθηκε την προσφορά.

Η Alqarini δήλωσε ότι δεν θα επέστρεφε στο πάρκο, οπότε δεν είχε ανάγκη τα δωρεάν εισιτήρια.


Πηγή