Δολοφονία Μιχάλη Κατσουρή: Πέντε υψηλόβαθμοι αστυνομικοί αντιμέτωποι με κακούργημα – «Δε διέγνωσαν τον κίνδυνο»


Δολοφονία Μιχάλη Κατσουρή: Πέντε υψηλόβαθμοι αστυνομικοί αντιμέτωποι με κακούργημα – «Δε διέγνωσαν τον κίνδυνο»


Διαφ.


Η στυγερή δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή από Κροάτες χούλιγκαν τον Αύγουστο του 2023 συνεχίζει να απασχολεί την ελληνική επικαιρότητα.

Ειδικότερα, οι πέντε αστυνομικοί που βρέθηκαν εμπλεκόμενοι στην υπόθεση αντιμετωπίζουν τώρα κακουργηματική ποινική δίωξη.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί που ήταν αρμόδιοι για τον επιχειρησιακό χειρισμό της οργανωμένης έλευσης των Κροατών οπαδών στην Ελλάδα, δύναται να κατηγορηθούν για το κακούργημα της έκθεσης σε κίνδυνο με ενδεχόμενο δόλο.

Με την ευκαιρία, δείτε: Συγκίνηση: Οπαδοί του Ολυμπιακού άφησαν κασκόλ και στεφάνι στο σημείο της δολοφονίας του Μιχάλη Κατσουρή (video)

Τι ζητά η εισαγγελία για τους «πέντε»

Δολοφονία Μιχάλη Κατσουρή
(ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ / EUROKINISSI)

Αν και η Εισαγγελία Πρωτοδικών είχε την άποψη ότι η δικογραφία θα πρέπει να τεθεί στο αρχείο, η Εισαγγελία Εφετών έκρινε πως πρέπει να ασκηθούν διώξεις.

Συγκεκριμένα, ο αρμόδιος εισαγγελέας Εφετών διαφώνησε με την αρχειοθέτηση και έδωσε παραγγελία για την επιστροφή της δικογραφίας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας προκειμένου να ληφθούν εξηγήσεις και ασκηθεί κακουργηματική ποινική δίωξη στους εμπλεκόμενους αστυνομικούς.

Παράλληλα, ο εισαγγελικός λειτουργός έκρινε ότι θα πρέπει να αρχειοθετηθεί το σκέλος της υπόθεσης που αφορά στις ποινικές ευθύνες των υπευθύνων οργάνων της Διεύθυνσης Τροχαίας Αστυνόμευσης.


Πηγή