Σχέδιο δολοφονίας του Ιράν για τον Μπενιαμίν Νετανιάχου: Ποιος είναι ο 73χρονος επιχειρηματίας που σχεδιάζε να τον εκτελέσει (video)


Σχέδιο δολοφονίας του Ιράν για τον Μπενιαμίν Νετανιάχου: Ποιος είναι ο 73χρονος επιχειρηματίας που σχεδιάζε να τον εκτελέσει (video)


Διαφ.


Φλέγεται η Μέση Ανατολή, με το Ιράν να είναι πλέον έτοιμο να τα παίξει όλα για όλα, καθώς πλέον σχεδιάζει τη δολοφονία του Ισραηλινού προέδρου, Μπενιαμίν Νετανιάχου!

Η μυστική υπηρεσία πληροφοριών του Ισραήλ, Σιν Μπετ, και η αστυνομία ανέφεραν σε κοινή ανακοίνωση ότι συνελήφθη ύποπτος, ο οποίος ταξίδεψε υπό άκρα μυστικότητα στο Ιράν δύο φορές και πληρώθηκε για να δολοφονήσει τον Ισραηλινό πρωθυπουργό.

Ο Μαμάν, που κατάγεται από την πόλη Ασκελόν στο νότιο Ισραήλ, οδηγήθηκε σήμερα στο δικαστήριο και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες.

Την ίδια στιγμή, δείτε επίσης: Νέο κύμα εκρήξεων στον Λίβανο: 20 νεκροί και πάνω από 450 τραυματίες – Σήμερα η ομιλία Νασράλα

Σύμφωνα με την έρευνα της Σιν Μπετ και της αστυνομίας, ο Εβραίος Ισραηλινός πολίτης ήταν επιχειρηματίας που έζησε για μεγάλα διαστήματα στην Τουρκία, όπου είχε επαγγελματικές και κοινωνικές σχέσεις με Τούρκους και Ιρανούς υπηκόους.

Ο ύποπτος ταξίδεψε στην τουρκική πόλη Σαμαντάγ, κοντά στη Συρία, και συναντήθηκε με δύο εκπροσώπους που έστειλε ο Ιρανός επιχειρηματίας, σύμφωνα με τη Σιν Μπετ.

Στη Σαμαντάγ, ο Ισραηλινός ύποπτος και ο Ιρανός είχαν τηλεφωνική επικοινωνία, καθώς ο τελευταίος δεν μπορούσε να φύγει από το Ιράν.

Όπως περιλαμβάνεται στο κατηγορητήριο, για τις υπηρεσίες του ο 72χρονος επιχειρηματίας ως διπλός πράκτορας την πρώτη φορά πληρώθηκε με 1 εκατ. δολάρια με αποστολή να δολοφονήσει τον ισραηλινό πρωθυπουργό και τον επικεφαλής της ισραηλινής αντικατασκοπείας Σιν Μπετ. Ενώ η δεύτερη πληρωμή του έγινε με λιγότερα χρήματα.

Ποιός είναι ο Μότι Μαμάν

Ένας 73 χρονος επιχειρηματίας Μότι Μαμάν συνελήφθη από την υπηρεσία εσωτερικής ασφαλείας της χώρας, Σιν Μπετ επειδή σχεδίαζε να δολοφονήσει για λογαριασμό του Ιράν τον πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου και τον υπουργού Άμυνας, Γιοάβ Γκαλάντ,

Σύμφωνα με πηγή με γνώση των ερευνών που επικαλούνται οι Times of Israel, ο Μαμάν δεν αρνήθηκε ποτέ τις κατηγορίες σε βάρος του καθ’ όλη τη διάρκεια της προανάκρισης.

Ο δικηγόρος του 73χρονου επιχειρηματία υποστήριξε ότι ο πελάτης του έκανε «ένα λάθος κρίσης» και συνεργάζεται πλήρως με τις αρχές.

«Πρόκειται για ένα άτομο που έχει βοηθήσει τις αρχές ασφαλείας, τα παιδιά του έχουν υπηρετήσει στις δυνάμεις ασφαλείας και ο οποίος έκανε ένα λάθος κρίσης όσον αφορά το πλαίσιο των επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων» δήλωσε ο δικηγόρος του 73χρονου επιχειρηματία

Υψηλόβαθμός αξιωματούχος της Σιν Μπετ έκανε λόγο για «πολύ σοβαρή υπόθεση που αποτελεί απόδειξη των προσπαθειών που κάνουν οι ιρανικές μυστικές υπηρεσίες για να στρατολογήσουν Ισραηλινούς πολίτες προκειμένου να προχωρήσουν σε τρομοκρατικές επιθέσεις στο Ισραήλ». Κατά τον ίδιο αξιωματούχο η Τεχεράνη αναζητά κυρίως Ισραηλινούς με εγκληματικό παρελθόν.

Σύμφωνα με την Σιν Μπετ, οι ιρανικές προσπάθειες για να σκοτώσουν κάποιον εκ των τριών στόχων, εντάθηκαν μετά τη δολοφονία Χανίγια στην Τεχεράνη.

Κατά την ισραηλινή υπηρεσία εσωτερικής ασφαλείας, το ιρανικό σχέδιο ήταν να χρησιμοποιηθεί ένας ισραηλινός επιχειρηματίας που πέρασε αρκετό χρόνο ζώντας στην Τουρκία και είχε οικονομικές συναλλαγές τόσο με Τούρκους όσο και με Ιρανούς για να προχωρήσει στα σχέδια δολοφονίας στο Ισραήλ

Τα δύο ταξίδια στον Ιράν

Τον περασμένο Απρίλιο, μάλιστα, δύο Τούρκοι, ο Andrei Farouk Aslan και ο Guneid Aslan, φέρονται να επικοινώνησαν με τον Ισραηλινό επιχειρηματία τον οποίο κάλεσαν στη χώρα τους προκειμένου αυτός να συναντηθεί με έναν πλούσιο Ιρανό με το όνομα Edi, με τη συνάντηση να πραγματοποιείται τον Μάιο.

Όταν όμως οι δύο Τούρκοι είπαν στον Ισραηλινό επιχειρηματία ότι ο Edi δεν μπορούσε να ταξιδέψει από το Ιράν στην Τουρκία, εκείνος συμφώνησε να περάσει λαθραία με αυτοκίνητο από την Τουρκία στο Ιράν, όπου συνάντησε τον Edi και ένα μέλος των ιρανικών αρχών ασφαλείας.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο επιχειρηματίας από το Ισραήλ είχε ζητήσει αρχικά ένα εκατομμύριο δολάρια πριν αναλάβει οποιαδήποτε δραστηριότητα.

Πήρε προκαταβολή 5.000 ευρώ

Ακολούθησε δεύτερη επίσκεψη του ισραηλινού επιχειρηματία στο Ιράν, τον περασμένο Αύγουστο, στην οποία φέρεται να έλαβε το ποσό των 5.000 ευρώ ως προκαταβολή για να ξεκινήσει τις προετοιμασίες του σχεδίου.

Σε εκείνο το ταξίδι ο ισραηλινός, ο οποίος δεν κατονομάστηκε από την Σιν Μπετ, ταξίδεψε και πάλι λαθραία από Τουρκία προς Ιράν, αυτή τη φορά με φορτηγό, και συνάντησε εκτός από τον Edi και άλλους Ιρανούς αξιωματούχους ασφαλείας.

Στη συνάντηση αυτή φέρεται να του ζητήθηκε να καταγράψει σε βίντεο τοποθεσίες στο Ισραήλ, να συγκεντρώσει πληροφορίες αλλά και να απειλήσει Ισραηλινούς τους οποίους το Ιράν είχε ήδη προσεγγίσει αλλά εκείνοι δεν ανταποκρίνονταν στις οδηγίες της Τεχεράνης.

Στην ίδια συνάντηση ο Ισραηλινός επιχειρηματίας φέρεται ακόμα να ρωτήθηκε αν θα μπορούσε να στρατολογήσει Ρώσους και Αμερικανούς για να σκοτώσουν Ιρανούς αντικαθεστωτικούς σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

Στον επιχειρηματία απαγγέλθηκαν κατηγορίες την Πέμπτη.


Πηγή