Άνθρωπος «κάηκε ζωντανός» σε τροχαίο και βρέθηκε ακέφαλο το σώμα – Στη συνέχεια αποκαλύπτεται η ανατριχιαστική αλήθεια


Άνθρωπος «κάηκε ζωντανός» σε τροχαίο και βρέθηκε ακέφαλο το σώμα – Στη συνέχεια αποκαλύπτεται η ανατριχιαστική αλήθεια


Διαφ.


Όταν η αστυνομία βρήκε τα φλεγόμενα συντρίμμια του αυτοκινήτου που οδηγούσε το τοπικό «κακό παιδί» Κλέιτον Ντάνιελς, υποπτεύθηκε σχεδόν αμέσως εγκληματική ενέργεια.

Αυτό αυξήθηκε όταν ανακάλυψαν ένα φρικτά καμένο πτώμα στη θέση του οδηγού. Αλλά ήταν η σφοδρότητα των φλογών που τελικά ξετύλιξε μια παράξενη τροπή στην έρευνα.

Ο Κλέιτον είχε γνωρίσει την ανύπαντρη μητέρα Μόλι Ντάνιελς και τα βρήκαν αμέσως. Αν και η οικογένεια της Molly δεν συμπαθούσε τον 23χρονο μηχανόβιο, εκείνος έδειχνε να νοιάζεται για τον τετράχρονο γιο της Caleb σαν να ήταν δικός του. Το ζευγάρι παντρεύτηκε και σύντομα απέκτησε άλλο ένα παιδί, ένα κορίτσι που ο φανατικός της μοτοσικλέτας Κλέιτον ονόμασε Χάρλεϊ.

Όμως κάτι από το σκοτεινό παρελθόν του Κλέιτον είχε επιστρέψει για να τον στοιχειώσει και θα τον οδηγούσε στη διάπραξη ενός απελπισμένου και μακάβριου εγκλήματος.

Άνθρωπος «κάηκε ζωντανός» σε τροχαίο και βρέθηκε «ακέφαλο σώμα» - Στη συνέχεια αποκαλύπτεται η ανατριχιαστική αλήθεια

Η Podcaster Annie Elise εξηγεί ότι ο Clayton, γνωστός στους φίλους του ως Clay, ήταν γνωστό ότι είχε βίαιες τάσεις και ήταν ιδιαίτερα επιρρεπής σε ξεσπάσματα οργής στο δρόμο: «Πολλοί άνθρωποι πίστευαν ότι ο Κλέι δεν ήταν ακριβώς κελεπούρι. Ήταν θυμωμένος, δεν είχε δουλειά, δεν έδειχνε ποτέ να ενδιαφέρεται ιδιαίτερα να βρει μία, και είχε επίσης ποινικό μητρώο.

«Ήταν κυρίως για κλοπές και άλλα μικρά αδικήματα, αλλά είχε και ένα πολύ μεγάλο θέμα. Ο Κλέι καταδικάστηκε για σεξουαλική επίθεση κατά της ξαδέλφης του, όταν αυτή ήταν μόλις επτά ετών.

Άνθρωπος «κάηκε ζωντανός» σε τροχαίο και βρέθηκε «ακέφαλο σώμα» - Στη συνέχεια αποκαλύπτεται η ανατριχιαστική αλήθεια

«Η επίθεση είχε συμβεί πριν τον γνωρίσει η Molly, αν και ο Clay δεν το είχε δηλώσει ακριβώς εθελοντικά ότι το είχε κάνει. Χρειάστηκαν επτά χρόνια για να πάει το θύμα στην αστυνομία και να μιλήσει για το τι της είχε κάνει ο 16χρονος τότε ξάδερφός της.

«Έτσι, το 2004, τόσα χρόνια αργότερα, όταν ο Clay πιθανώς πίστευε ότι όλα είχαν ξεχαστεί, έμαθε ότι του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για βαριά επίθεση».

Προς πλήρη αποτροπιασμό της οικογένειας του θύματος, προέκυψε ότι ο Clayton αντιμετώπιζε ελάχιστη ποινή για τη βίαιη σεξουαλική επίθεση – που ανέρχεται σε μόλις έναν μήνα πίσω από τα κάγκελα, ακολουθούμενη από 10 χρόνια αναστολή.

Άνθρωπος «κάηκε ζωντανός» σε τροχαίο και βρέθηκε «ακέφαλο σώμα» - Στη συνέχεια αποκαλύπτεται η ανατριχιαστική αλήθεια

Με τόσους πολλούς ανθρώπους να έχουν μνησικακία εναντίον του Clayton, η αστυνομία εξέτασε προσεκτικά τις συνθήκες του «τροχαίου ατυχήματος» στις 18 Ιουνίου 2004, το οποίο προφανώς είχε στοιχίσει τη ζωή του.

«Η φωτιά είχε κάψει τόσο πολύ που έλιωσε μέρη του οχήματος», δήλωσε ο Γκαρθ Ντέιβις, πρώην ερευνητής των Texas Rangers. «Αυτό είναι πολύ ασυνήθιστο». Ήταν η ένταση της φωτιάς που έκανε αρχικά τους ερευνητές να υποψιαστούν ότι δεν επρόκειτο για ένα συνηθισμένο αυτοκινητιστικό ατύχημα.

Ο δεκανέας William Talamantez του Τμήματος Δημόσιας Ασφάλειας του Τέξας ήταν ένας από τους πρώτους αστυνομικούς που έφτασαν στο σημείο και περιέγραψε το θέαμα που τον υποδέχτηκε: «Το αυτοκίνητο είχε καεί σε σημείο που δεν μπορούσα καν να καταλάβω τι χρώμα είχε το όχημα. Οι τροχοί είχαν λιώσει. Τα ελαστικά είχαν εξαφανιστεί. Και το άτομο που βρισκόταν μέσα; Είχαν απομείνει μόνο 12 κιλά στάχτης από το κούτσουρο. Δεν είδα κεφάλι, και τα δύο πόδια είχαν εξαφανιστεί».

Ο ίδιος το περιέγραψε ως μία από τις χειρότερες σκηνές ατυχήματος που είχε παρακολουθήσει ποτέ, αλλά τα κοσμήματα και άλλα αντικείμενα που βρέθηκαν στο ναυάγιο ήταν αρκετά για την οικογένεια του Clayton ώστε να θετικοποιήσουν το πτώμα.

Άνθρωπος «κάηκε ζωντανός» σε τροχαίο και βρέθηκε «ακέφαλο σώμα» - Στη συνέχεια αποκαλύπτεται η ανατριχιαστική αλήθεια

Η συγκλονιστική μαρτυρία

Η Annie εξηγεί: «Η αστυνομία πίστευε ότι επρόκειτο για ανθρωποκτονία. Η επικρατούσα θεωρία ήταν ότι κάποιος σκότωσε τον Κλέι εκ των προτέρων, μετά έβαλαν το πτώμα του στο αυτοκίνητο και μετά με κάποιο τρόπο το τράκαραν. Αυτό θα εξηγούσε την έλλειψη αίματος ή άλλων σωματικών υγρών στο αυτοκίνητο, οπότε αυτό τους έκανε τώρα να αναρωτηθούν ποιος είχε σκοτώσει τον Clay».

Αυτή η θεωρία υπογραμμίστηκε στην κηδεία του Κλέιτον, όταν αρκετοί εξέφρασαν την επιλογή ότι ο κόσμος ήταν καλύτερα χωρίς αυτόν.

Εν τω μεταξύ, κάποιος νέος είχε εμφανιστεί στη ζωή της Μόλι. Ενώ περίμενε να εξαργυρώσει το ασφαλιστήριο συμβόλαιο ζωής ύψους 110.000 δολαρίων που είχε συνάψει ο σύζυγός της πριν από μερικά χρόνια, η Μόλι πάλευε για χρήματα. Αλλά το φωτεινό σημείο στη ζωή της ήταν ένας νέος άντρας ονόματι Τζέικ, ο οποίος φαινόταν να έχει μετακομίσει με τη Μόλι και τα παιδιά, παρά την επιμονή της ότι ήταν «απλώς ένας φίλος».

Η Annie λέει ότι η αστυνομία άρχισε να εξετάζει προσεκτικά τον Jake. Εξήγησε: «Ο Τζέικ έγινε ένας νέος ύποπτος. Η αστυνομία σκέφτηκε ότι υπήρχε μεγάλη πιθανότητα η Molly και ο Jake να είχαν ξεκινήσει τη σχέση τους πολύ πριν πεθάνει ο Clay και ότι συνωμότησαν μαζί για να ξεφορτωθούν τον Clay ώστε να μπορέσουν να είναι μαζί».

Μόνο όταν η αστυνομία αποφάσισε να συλλάβει τον νέο φίλο της Molly για ανάκριση, τους ήρθε η συγκλονιστική αλήθεια. Εκτός από πιο σκούρα μαλλιά και μούσι, ο Τζέικ έμοιαζε απόλυτα με τον Κλέιτον. Το «θύμα της δολοφονίας» δεν ήταν καθόλου νεκρό.

Άνθρωπος «κάηκε ζωντανός» σε τροχαίο και βρέθηκε «ακέφαλο σώμα» - Στη συνέχεια αποκαλύπτεται η ανατριχιαστική αλήθεια

Σύντομα προέκυψε ότι η Μόλι και ο Κλέιτον είχαν καταστρώσει από κοινού το μακάβριο σχέδιο. Η Annie συνέχισε. «Οι δυο τους σκέφτηκαν ότι θα έπαιρνε την επιταγή της ασφάλειας ζωής του. Τότε θα μπορούσαν να μεταφέρουν την οικογένεια στο Μεξικό … το σχέδιο ήταν ότι στο Μεξικό ο Κλέι θα μπορούσε να κάνει πλαστική επέμβαση αλλοίωσης προσώπου, ώστε κανείς να μην μπορεί να τον αναγνωρίσει».

Αλλά αν δεν ήταν το πτώμα του Κλέιτον στο αυτοκίνητο, ποιανού ήταν; Η αστυνομία ανέκρινε το ζευγάρι και η Molly λύγισε και τους οδήγησε στον άδειο τάφο της 81χρονης Charlotte Davis, η οποία είχε πεθάνει περίπου έξι μήνες πριν από το «τροχαίο».

Η Janine Mather, πρώην υπαστυνόμος του γραφείου του State Fire Marshal, εξήγησε ότι αυτός ήταν ο λόγος πίσω από την ασυνήθιστα σφοδρή πυρκαγιά που είχε προκαλέσει τις αρχικές υποψίες των ερευνητών: «Το πτώμα είχε ταριχευθεί», είπε. «Το υγρό ταρίχευσης είναι εξαιρετικά εύφλεκτο».


Πηγή