37 χιλιάδες ευρώ σε υπάλληλο για να κλείνει φώτα, παράθυρα και κλιματιστικά: Τι απαντά ο περιφερειάρχης Ηπείρου (video)


37 χιλιάδες ευρώ σε υπάλληλο για να κλείνει φώτα, παράθυρα και κλιματιστικά: Τι απαντά ο περιφερειάρχης Ηπείρου (video)


Διαφ.


Θέμα συζήτησης έχει προκληθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τη δημοσιοποίηση απόφασης της Περιφέρειας Ηπείρου για πρόσληψη ενός υπαλλήλου με μισθό 37.000 ευρώ για δύο χρόνια, με αντικείμενο εργασίας να κλείνει φώτα, παράθυρα και κλιματιστικά.

Τι ακριβώς ισχύει για το μισθό, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Ηπείρου

Ο περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του ANT1 με τον Γιώργο Παπαδάκη, τόνισε ότι «εμείς αναθέσαμε στην εταιρεία διαχείρισης της Περιφέρειας να μας βρει άτομο», για να προσθέσει ότι «από τα 37.000 ευρώ, τα 7.000 είναι ΦΠΑ, ενώ τα από τα 15.000 ετησίως (μεικτά) η εταιρεία επίσης φορολογείται, συνεπώς και μειώνονται».

Το βοηθητικό προσωπικό έχει πάρει σύνταξη

Συνεχίζοντας, ο κ. Καχριμάνης, απαντώντας για τη συγκεκριμένη απόφαση για την πρόσληψη του υπαλλήλου, σημείωσε ότι «το βοηθητικό προσωπικό μας έχει πάει σύνταξη, το πρόγραμμα “55-67” κόπηκε. Το μεσημέρι έχουμε έναν άνθρωπο που προσέχει τα γραφεία, σηκώνει τα τηλέφωνα, τα φώτα, όλα».

«Είχαμε τέτοιους υπαλλήλους, πήραν σύνταξη και δεν έχουμε κανέναν. Έχουμε πολύ λίγο κόσμο», είπε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας ότι ζητήθηκε από το υπουργείο να συνεχιστεί το πρόγραμμα για την πρόσληψη ατόμων ηλικίας 55 – 67 ετών.

Γιατί δεν δίνονται αυτά τα χρήματα για κάτι άλλο, πιο ωφέλιμο

Ο Αλέξανδρος Καχριμάνης, απαντώντας για τα σχόλια υπαλλήλων που μεταξύ άλλων ρωτούν «γιατί δεν δίνονται αυτά τα χρήματα για κάτι άλλο, πιο ωφέλιμο», τόνισε ότι «αυτό που δεν γνωρίζει ο κόσμος είναι ότι πληρώνουμε πάνω από 50.000 ευρώ τη διετία για να καθαρίζουμε τις μπογιές από το κτήριο».

Δείτε το video


Πηγή