Τραγωδία: Νεκρό νεογέννητο μωρό από ασφυξία κατά τη διάρκεια του θηλασμού – Αποκοιμήθηκε η μητέρα του


Τραγωδία: Νεκρό νεογέννητο μωρό από ασφυξία κατά τη διάρκεια του θηλασμού – Αποκοιμήθηκε η μητέρα του


Διαφ.


Μόνο θλίψη μπορεί να νιώσει κανείς στο άκουσμα της είδησης ότι ένα νεογέννητο μωρό πέθανε αφού η «εξαντλημένη» μητέρα του αποκοιμήθηκε προσπαθώντας να το θηλάσει στο κρεβάτι της, όπως διαπίστωσε από την ανάκριση των Αρχών.

Η μόλις μίας ημέρας Evelyn Grace March πέθανε αφότου αυτή και η μητέρα της στάλθηκαν στο σπίτι από το νοσοκομείο, μόλις τέσσερις ώρες μετά από τον τοκετό.

Η έκθεση του ιατροδικαστή αναφέρει ότι η Evelyn γεννήθηκε στο Leeds General Infirmary την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023 στις 4.38 π.μ., μετά από παρατεταμένο τοκετό.

Mε την ευκαιρία, δείτε επίσης: Αδιανόητη τραγωδία: 2 ετών μωράκι σκοτώθηκε μέσα στο σπίτι του – Τον πλάκωσε η τηλεόραση

Σύμφωνα με την Daily Mail, η μητέρα του νεογέννητου είχε κοιμηθεί ελάχιστα από την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου μέχρι τη γέννηση του μωρού της δύο ημέρες αργότερα και ήταν «εξαντλημένη».

Παρόλα αυτά, αυτή και το μωρό της πήραν εξιτήριο και πήγαν σπίτι τους τέσσερις ώρες μετά τον τοκετό.

Νεκρό νεογέννητο μωρό

Το χρονικό της τραγωδίας

Γύρω στη 1.45 π.μ. της Τετάρτης 27 Σεπτεμβρίου, το μωρό μεταφέρθηκε στο κρεβάτι της μητέρας του, επειδή ήταν ανήσυχο.

Καθώς το θήλαζε, η μητέρα πιστεύεται ότι αποκοιμήθηκε.

Όταν ξύπνησε ξανά γύρω στις 4 τα ξημερώματα, το μωρό βρισκόταν κάτω από το στήθος της μητέρας σε κατάσταση που δεν ανταποκρινόταν.

Παρά την επείγουσα θεραπεία, δεν μπόρεσε να αναζωογονηθεί και δυστυχώς κατέληξε στις 7.50 π.μ. στο Leeds General Infirmary, στο ίδιο μέρος όπου είχε γεννηθεί μόλις μια μέρα νωρίτερα.

Η αιτία θανάτου της Evelyn καταγράφηκε ως «αδιευκρίνιστη», ωστόσο ο ιατροδικαστής δήλωσε ότι είναι πιθανό ο θάνατος να προκλήθηκε από την τυχαία ασφυξία του μωρού από έναν ενήλικα που κοιμόταν.

Ο ανώτερος ιατροδικαστής Kevin McLoughlin πιστεύει ότι ο θάνατος της Evelyn θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί αν η ίδια και η μητέρα της δεν είχαν σταλεί στο σπίτι τόσο σύντομα μετά τη γέννηση.

Ο κ. McLoughlin πρόσθεσε ότι πιστεύουν ότι υπάρχει κίνδυνος να συμβούν μελλοντικοί θάνατοι, αν το νοσοκομείο δεν λάβει μέτρα.

Στην έκθεσή του, η οποία εστάλη στο Leeds Teaching Hospitals NHS Trust, ο ιατροδικαστής απαρίθμησε μια σειρά από ανησυχίες.

Πρώτον, η μητέρα υπέστη παρατεταμένο τοκετό και κοιμήθηκε ελάχιστα από την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου μέχρι τη γέννηση του μωρού της στις 4.38 π.μ. την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου. Ήταν εξαντλημένη.

Δεύτερον, το μωρό και οι γονείς του πήραν εξιτήριο για το σπίτι τους τέσσερις ώρες μετά τον τοκετό, στις 8.39 π.μ..

Τρίτον, ο θάνατος του μωρού οφείλεται πιθανότατα στο ότι η εξαντλημένη μητέρα αποκοιμήθηκε ενώ προσπαθούσε να θηλάσει το ανήσυχο μωρό στο κρεβάτι της, κάποια στιγμή μετά τη 1.45 π.μ. της Τετάρτης 27 Σεπτεμβρίου.

Ο ιατροδικαστής σημείωσε ότι θα πρέπει να εξεταστεί αν ήταν σωστή η απόφαση του εξιτηρίου μιας μητέρας τόσο σύντομα μετά από παρατεταμένο τοκετό.

Ο κ. McLoughlin πρόσθεσε ότι, αν της είχε επιτραπεί να κοιμηθεί στο νοσοκομείο για λίγες ώρες, γνωρίζοντας ότι το μωρό της παρακολουθείται, η τραγωδία μπορεί να είχε αποφευχθεί.

Είπε ότι θα πρέπει να ληφθούν μέτρα από το νοσοκομείο.

Ο ιατροδικαστής κατέληξε: «Κατά τη γνώμη μου, θα πρέπει να ληφθούν μέτρα για την πρόληψη μελλοντικών θανάτων και πιστεύω ότι ο οργανισμός σας έχει την εξουσία να λάβει τέτοια μέτρα».


Πηγή