Λίβανος: Νεκροί ο Ιμπραχίμ Ακίλ και 10 διοικητές της Χεζμπολάχ – Το Ισραήλ επικαλείται πως «σχεδίαζαν νέα 7η Οκτωβρίου»


Λίβανος: Νεκροί ο Ιμπραχίμ Ακίλ και 10 διοικητές της Χεζμπολάχ – Το Ισραήλ επικαλείται πως «σχεδίαζαν νέα 7η Οκτωβρίου»


Διαφ.


Νέος ισραηλινός βομβαρδισμός στα νότια της Βηρυτού σκόρπισε τον θάνατο στον Λίβανο, με το Νο2 του στρατιωτικού βραχίονα της Χεζμπολάχ και άλλους 10 κορυφαίους αξιωματούχους του να σκοτώνονται.

Λίβανος: 14 νεκροί από το χτύπημα – Επιβεβαίωσαν τον θάνατο του Ακίλ

«Ο Ιμπραήμ Ακίλ, από τους μεγάλους ηγέτες μας, σκοτώθηκε στον δρόμο για την Ιερουσαλήμ», κατά την ορολογία που χρησιμοποιεί η Χεζμπολάχ όταν αναφέρεται στα θύματα ισραηλινών στρατιωτικών επιχειρήσεων.

Λίβανος: Φόβος για τα αντίποινα της Χεζμπολάχ με τη δολοφονία του Ακίλ από το Ισραήλ

Η κατάσταση στη Μέση Ανατολή έχει ξεφύγει πέρα από κάθε προηγούμενο, καθώς οι στοχευμένες επιθέσεις του IDF κατά στόχων της Χεζμπολάχ στον Λίβανο. Σύμφωνα με το λιβανέζικο ειδησεογραφικό πρακτορείο NNA, πέντε παιδιά είναι μεταξύ των θυμάτων από την επίθεση στο κτίριο της οδού Τζάμους.

Το πρακτορείο ανέφερε ότι ένα μαχητικό αεροσκάφος F-35 έπληξε την κατοικημένη περιοχή σε δύο επιθέσεις. Η Χεζμπολάχ δεν έχει επιβεβαιώσει προς το παρόν ότι μεταξύ των θυμάτων είναι και υψηλόβαθμοι διοικητές της. Η ισραηλινή αεροπορική επιδρομή συνιστά ένα νέο σκληρό πλήγμα για τη Χεζμπολάχ, μετά τις πολύνεκρες εκρήξεις των συσκευών επικοινωνίας της, τις προηγούμενες ημέρες.

Έκκληση του ΟΗΕ για αυτοσυγκράτηση

Ο ΟΗΕ, δηλώνοντας «πολύ ανήσυχος» για την κατάσταση στον Λίβανο μετά τα ισραηλινά πλήγματα στη χώρα αυτή, έκανε έκκληση για «αποκλιμάκωση» και «μέγιστη αυτοσυγκράτηση». «Ανησυχούμε πολύ για την αυξανόμενη κλιμάκωση γύρω από τη Γαλάζια Γραμμή, συμπεριλαμβανομένων και των φονικών πληγμάτων σήμερα στη Βηρυτό. Καλούμε όλες τις πλευρές σε άμεση αποκλιμάκωση. Όλος ο κόσμος πρέπει να επιδείξει μέγιστη αυτοσυγκράτηση» τόνισε ο Στεφάν Ντουζαρίκ, ο εκπρόσωπος του γενικού γραμματέα του Οργανισμού, Αντόνιο Γκουτέρες.

Από την πλευρά του, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου εξέδωσε μια λακωνική ανακοίνωση, στην οποία δηλώνει ότι οι στόχοι του Ισραήλ είναι ξεκάθαροι και οι ενέργειές του μιλούν από μόνες τους, ανέφεραν ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.


Πηγή