Στη «μαύρη λίστα» της Ρωσίας για «καταστροφικές συμπεριφορές» μπήκαν Ελλάδα και Κύπρος – Τι σημαίνει αυτή η απόφαση


Στη «μαύρη λίστα» της Ρωσίας για «καταστροφικές συμπεριφορές» μπήκαν Ελλάδα και Κύπρος – Τι σημαίνει αυτή η απόφαση


Διαφ.


Στη λίστα της Ρωσίας και όχι για καλό λόγο μπήκαν Ελλάδα και Κύπρος, σε συνέχεια διατάγματος του προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Καταστροφικές συμπεριφορές αντίθετες με τις ρωσικές πνευματικές και ηθικές αξίες»

Η Ρωσία συμπεριέλαβε Ελλάδα και Κύπρο στον κατάλογο χωρών με «καταστροφικές συμπεριφορές αντίθετες με τις ρωσικές πνευματικές και ηθικές αξίες». Έτσι, η Ελλάδα και η Κύπρος συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο 47 χωρών και κτήσεων που δεν καλοβλέπει η Ρωσική Ομοσπονδία.

Ειδικότερα, στον κατάλογο συμπεριλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιαπωνία, η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία, η Νότιος Κορέα, η Ταϊβάν. Η λίστα περιλαμβάνει σχεδόν όλα τα μέλη της ΕΕ, εκτός από Ουγγαρία και Σλοβακία αλλά και του ΝΑΤΟ εξαιρουμένης της Τουρκίας.

Πώς θα αντιμετωπίζει από εδώ και πέρα η Ρωσία αυτές τις χώρες που είναι στη λίστα

Σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο TASS, η λίστα ήρθε ως συνέχεια διατάγματος του Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με το οποίο η Μόσχα θα παρέχει στο εξής ανθρωπιστική υποστήριξη, αλλά και διευκολύνσεις για τη μετακίνηση και εγκατάστασή τους στη Ρωσία σε πολίτες των χωρών αυτών, οι οποίοι «συμμερίζονται τις παραδοσιακές ρωσικές πνευματικές και ηθικές αξίες».

Σημειώνεται ότι το διάταγμα του Ρώσου προέδρου προβλέπει μια απλοποιημένη διαδικασία για όσους «δεν αποδέχονται τις καταστροφικές νεοφιλελεύθερες συμπεριφορές στις χώρες τους, οι οποίες έρχονται σε αντίθεση με τις παραδοσιακές αξίες», ώστε να μετεγκαθίστανται στη Ρωσία.


Πηγή