Αναλλοίωτη αξία στον χρόνο η Μαρώ Κοντού: «Στα 90 λέω “Μάρω είσαι υπέροχη, σκ@@@ ήσουν νέα»


Αναλλοίωτη αξία στον χρόνο η Μαρώ Κοντού: «Στα 90 λέω “Μάρω είσαι υπέροχη, σκ@@@ ήσουν νέα»


Διαφ.


Διανύοντας την ένατη δεκαετία της ζωής της, η Μάρω Κοντού δηλώνει πως αισθάνεται καλύτερα από ποτέ, απόλυτα συμφιλιωμένη με το πέρασμα του χρόνου.

Η σπουδαία ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου βρέθηκε πριν από λίγες ημέρες καλεσμένη στην εκπομπή του Μάνου Νιφλή «Στιγμές» στο One Channel. Απόσπασμα της εκπομπής προβλήθηκε από την εκπομπή του Alpha «Happy Day». Μιλώντας για το παρελθόν της, η 90χρονη σήμερα Μάρω Κοντού αναφέρθηκε στις ανασφάλειες που είχε όταν ήταν νεότερη και εξήγησε ότι πηγή αυτών υπήρξε το γεγονός ότι δεν μπορούσε να κάνει παιδιά.

«Δεν αισθανόμουν ότι ήμουν τόσο όμορφη, όσο μου λέγανε»

«Έκανα μια προσπάθεια, αλλά δε γινόταν, το πήρα απόφαση. Έχω ένα προσόν – να το πω – κάτι που δεν μπορώ να το κάνω, δε με απασχολεί, δεν κάθομαι να γκρινιάξω πάνω σε αυτό. Για κάποιον λόγο γίνονται όλα.

Ήμουν μια ωραία κοπέλα, που τη θέλανε όλοι, τη ζηλεύανε. Δεν είχα αυτοεκτίμηση. Πάντα είχα το κόμπλεξ ότι δεν κάνω παιδιά, άρα αυτός που με αγαπάει θα το ζητήσει κάποια στιγμή, άρα έχω αναπηρία. Δεν αισθανόμουν ότι ήμουν τόσο όμορφη, όσο μου λέγανε», ανέφερε η Μάρω Κοντού.

«Δεν είχα αυτήν την αυτοπεποίθηση που έχω σήμερα στα 90. Σήμερα στα 90, λέω: “Είσαι υπέροχη, Μάρω είσαι υπέροχη, σκ@@@ ήσουν νέα!”. Μέσα στο κόμπλεξ ήμουν. Ήμουν ευγνώμων για αυτό που είμαι σήμερα. Δε θέλω να γυρίσω να γίνω 25 χρονών, όπως ήμουν. Θέλω αυτό που είμαι σήμερα, που μου αρέσει όπως είμαι σήμερα, να κρατήσει λίγο ακόμα», είπε στη συνέχεια η Μάρω Κοντού.

Διαβάστε επίσης: Κατάθεση ψυχής από Μάρω Κοντού: «Είμαι ένα κοριτσάκι 87 ετών, κάθε πρωί φτύvω τον εαυτό μου στον καθρέφτη, νιώθω πανευτυχής»

Η ηθοποιός τα έχει βρει με τον εαυτό της και απολαμβάνει το τώρα. «Υπέροχα περνάω μόνη μου, υπέροχα! Το λέω και δε με πιστεύουν. Βέβαια αυτό δεν έγινε, δεν ήρθε ένα πρωί. Έγινε πολλή δουλειά με εμένα. Δηλαδή εκεί γύρω στα 50 περνάς μια κρίση ποιος είσαι, πού πας, τι γίνεται, τι θα γίνει. Ένα μπέρδεμα τέλος πάντων και πολλή δουλειά», σημείωσε η Μάρω Κοντού.

Η θεατρική πορεία της Μάρως Κοντού μετράει περισσότερα από 60 χρόνια. Ο πρώτος ρόλος της ήταν στην παράσταση Ρομαντσέρο, το 1959, στο πλευρό του αγαπημένου της φίλου και μέντορα, Δημήτρη Χορν. Από τότε μέχρι σήμερα, οι χρονιές που την έχουν βρει να μην κάτι κάτι στο θέατρο είναι εκπληκτικά λίγες.


Πηγή