Ήττα Κασσελάκη-Πολάκη, πέρασε η πρόταση των «87» για το συνέδριο και την εκλογή προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ – Πότε οι νέοι γύροι


Ήττα Κασσελάκη-Πολάκη, πέρασε η πρόταση των «87» για το συνέδριο και την εκλογή προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ – Πότε οι νέοι γύροι


Διαφ.


Με ευρεία πλειοψηφία πέρασε η πρόταση της Πολιτικής Γραμματείας και των «87» του ΣΥΡΙΖΑ για διεξαγωγή των εκλογών στις 24 Νοεμβρίου και -αν χρειαστεί β’ γύρος- την 1η Δεκεμβρίου, σε μια ψηφοφορία που ξεκίνησε λίγο πριν τις 9 το βράδυ.

Ο Παύλος Πολάκης και ο Στέφανος Κασσελάκης (μέσω της Θεοδώρας Τζάκρη) είχαν πρεοτείνει τη διεξαγωγή συνεδρίου στις 5 Οκτωβρίου και εκλογές στις 3 Νοεμβρίου, με τον δεύτερο γύρο στις 10 Νοεμβρίου.

Η πρόταση της Πολιτικής Γραμματείας πέρασε με 112 ψήφους, ενώ η πρόταση Κασσελάκη – Τζάκρη συγκέντρωσε 62 ψήφους. Η πρόταση Πολάκη πήρε 9 ψήφους, ενώ υπήρχαν και δύο λευκά.

Πέρασε η πρόταση των «87» για το συνέδριο και την εκλογή προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ
ΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI

Δεν πέρασε η πρόταση Παππά για καταστατικό συνέδριο

Από την άλλη, αποφασίστηκε το έκτακτο συνέδριο να μην έχει καταστατικό χαρακτήρα, όπως είχε προτείνει ο Νίκος Παππάς στη δική του τοποθέτηση. Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ είχε στηρίξει την εισήγηση της ΠΓ για το χρονοδιάγραμμα, αλλά διαφοροποιήθηκε στον χαρακτήρα του συνεδρίου.

Πέρασε η πρόταση Θεοχαρόπουλου για καταδίκη προσβλητικών αναφορών εις βάρος στελεχών και μελών του κόμματος

Με άνετη πλειοψηφία πέρασε και η πρόταση του Θανάση Θεοχαρόπουλου. Υπό αυτό το πλαίσιο, συμπεριφορές που προσβάλουν την προσωπικότητα στελεχών και μελών του κόμματος και μάλιστα για συλλογικές αποφάσεις των οργάνων, όπως αναφορές σε «κουκουλοφόρους», «πραξικοπηματίες», «εκτροπές», όπως και κάθε άλλη μορφή στοχοποίησης, είναι καταδικαστέες και δεν έχουν καμιά σχέση με την Αριστερά.

Πέρασε η πρόταση Σπίρτζη για το πόθεν έσχες των υποψηφίων

Πέρασε και το πόθεν, δηλαδή η τροπολογία Σπίρτζη που ζητάει να κατατίθεται και να δημοσιοποιείται το πόθεν έσχες των διεκδικητών της κούρσας για την προεδρία, χωρίς ωστόσο να είναι προϋπόθεση. Πέρασε με ψήφους 87 υπέρ και 84 κατά.


Πηγή